Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Pompoensoep met kerrie en kaaskrokantjes

Pompoensoep met kerrie en kaaskrokantjes

Pompoensoep met kerrie en kaaskrokantjes product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 2 eetlepels olie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 600 gram pompoen, geschild en in blokjes
  • 500 milliliter groentebouillon
  • 100 gram Parmezaanse kaas, geraspt
  • 1 eetlepel gedroogde rozemarijn
  • 100 milliliter crème fraîche
  • 1 bosje bieslook, grof gesnipperd
  • bakplaat met bakpapier
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200°C. Verhit de olie en fruit hierin de ui circa 4 minuten. Voeg de knoflook en kerriepoeder toe en fruit 1 minuut mee. Voeg de pompoen toe en bak een paar minuten mee. Giet de bouillon erbij en breng aan de kook. Laat de pompoen circa 20 minuten zacht koken met het deksel op de pan. Maak intussen de kaaskrokantjes. Meng de kaas met de rozemarijn en een snuf peper. Schep kleine bergjes met wat tussenruimte op de bakplaat en bak in het midden van de oven in circa 10 minuten goudbruin. Laat de krokantjes op de bakplaat afkoelen tot ze stevig zijn. Pureer de soep met een staafmixer glad en romig en breng op smaak met zout en peper. Verdeel de crème fraîche erover en bestrooi de soep met de bieslook. Serveer de kaaskrokantjes erbij.

Voedingswaarde

eiwit
12 g
koolhydraten
6 g
vet
21 g
Kcal
270