Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Shepherd’s pie (cottage pie)

Shepherd’s pie (cottage pie)

Shepherd’s pie (cottage pie) product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 75 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 500 gram lams- of rundergehakt
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 winterwortels, in blokjes
  • 2 preien, in ringen
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 2 eetlepels bloem
  • 250 milliliter rode wijn
  • 350 milliliter vlees- of kippenbouillon
  • 1 eetlepel worcestersaus
  • 1 eetlepel tijmblaadjes of 1/2 eetlepel gehakte rozemarijn
  • voor de puree:
  • 750 gram kruimige aardappelen, in stukken
  • 50 gram boter
  • 3 eetlepels hete melk
  • 3 eetlepels geraspte Parmezaanse of belegen kaas
  • 2 eidooiers
  • paneermeel of kaas om te bestrooien
  • grote ovenschaal, ingevet
Bereiden
Verhit de olie en bak het gehakt rul. Schep uit de pan en laat uitlekken. Fruit de ui, wortel, prei en knoflook in het bakvet. Voeg de tomatenpuree en bloem toe en bak even mee. Blus af met de rode wijn en schenk de bouillon erbij. Voeg het gehakt toe en breng op smaak met de worcestersaus, tijm, zout en peper. Laat zonder deksel circa 20 minuten zachtjes stoven zodat de saus iets dikker wordt. Verwarm de oven voor op 200ºC. Kook de aardappels met zout gaar. Giet ze af, stoom ze droog en stamp de aardappels fijn met de boter, melk, kaas en eidooiers. Schep de gehaktsaus in de ovenschaal en dek af met de aardappelpuree. Bestrooi met extra paneermeel en zet de pie 20-25 minuten in de oven tot de saus langs de randen borrelt. Neem uit de oven en laat voor het serveren even rusten.

Voedingswaarde

eiwit
38 g
koolhydraten
54 g
vet
41 g
Kcal
795