1. PLUS/
  2. Voor jou
  3. /Recepten
  4. /Banaan op zijn Colombiaans
« TERUG
Colombiaanse bananensoep

Banaan op zijn Colombiaans

PLUS is zelf onlangs in Colombia geweest om de boeren en arbeiders te ontmoeten die de Fairtrade bananen voor PLUS verbouwen. Uiteraard wilden wij zelf ook wel proeven wat hun favoriete gerechten met banaan waren!

Colombiaanse bananensoep

In Colombia wordt dit recept van origine met groene bananen gemaakt. Hieronder onze variant!

  1. Verhit de olie in een ruime pan en fruit hierin de ui en knoflook voor 3 minuten.
  2. Voeg het komijnzaad en de kerriepoeder toe en bak deze een minuutje mee.
  3. Schenk 1 liter water in de pan en voeg de bouillontabletten en bananen toe. Breng de soep tegen de kook en laat 10 minuten achtjes sudderen met een deksel op de pan.
  4. Pureer de soep met een staafmixer en breng op smaak met peper uit de molen.
  5. Snijd de banaan in dunne plakjes en verdeel over de soepkommen. Schep de soep erbij en bestrooi met de koriander en pinda’s.
3-in-de-pan met banaan

3-in-de-pan met banaan

  1. Prak 2 bananen fijn met rozijnen, eieren en kaneel. Zeef het meel en een snufje zout erboven en roer het er goed door. Verdun het beslag met de melk tot het de dikte van yoghurt heeft.
  2. Snijd de resterende banaan in dunne plakjes. Verhit telkens een beetje van de boter in de pan en schep er drie hoopjes beslag in van ca. 10 cm. Verdeel de plakjes banaan over het beslag.
  3. Bak de pannenkoekjes in 4 minuten gaar en keer ze halverwege. Houd ze warm op een bord onder aluminiumfolie.
  4. Serveer de pannenkoekjes met de ahornsiroop.

Deel:

Lunchgerecht

Ca. 20 minuten

4 personen

Ingrediënten

  • 2 el olie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 tl gemalen komijnzaad
  • 1 tl kerriepoeder
  • 4 kleine, niet te rijpe bananen, in stukjes gesneden
  • 1 rijpe banaan
  • 2 kippenbouillontabletten
  • ½ bakje versie koriander, grof gehakt
  • 2 el gezouten pinda’s, grof gehakt

Lunchgerecht

Ca. 25 minuten

12 stuks

Ingrediënten

  • 3 rijpe bananen
  • 50 g rozijnen
  • 4 eieren
  • 1 tl gemalen kaneel
  • 100 g zelfrijzend bakmeel
  • 100 ml melk
  • 20g boter
  • Ahoornsiroop

Ingrediënten