Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Cheesecake met aardbeien

Cheesecake met aardbeien

Ingrediënten

  • 250 g verse aardbeien
  • 1 pak suikerschelpen (6 stuks)
  • 200 g verse roomkaas naturel, 2 pakjes á 100 g
  • 1/2 blikje gecondenseerde melk (à 305 ml, in het oosterse schap)
  • 25 g amandelschaafsel
  • 1 limoen (Fairtrade) schoongeboend
  • staafmixer
Cheesecake met aardbeien product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Nagerecht
Recipes/Time Ca. 15 minuten
Recipes/Persons 6 personen

Bereidingswijze

  1. Rasp de limoen en pers de vrucht uit.
  2. Roer de roomkaas met een vork in een kom los en meng er de helft van het limoenrasp en 100 ml gecondenseerde melk door.
  3. Vul de suikerschelpen met het mengsel en zet ze minimaal 1 uur in de koelkast.
  4. Maak de aardbeien schoon. Snij de helft doormidden, de andere helft in stukjes. Laat de stukjes met de rest van de gecondenseerde melk (ca. 100 ml) een paar minuten zachtjes koken.
  5. Pureer het mengsel en roer er 1 el limoensap door. Laat afkoelen.
  6. Rooster het amandelschaafsel in een koekenpan zonder olie of boter tot ze lichtbruin zijn. Blijf erbij en roer om.
  7. Zet de gevulde suikerschelpen op een bord en verdeel de halve aardbeien erover. Schep er een beetje aardbeiensaus over en garneer met het amandelschaafsel en de rest van het limoenrasp.

    Voedingswaarde

  • Kcal 300
  • Eiwit 6 g
  • Koolhydraten 26 g
  • Vet 19 g