
Cheesecake met aardbeien
6 pers.
ca. 15 min
Amerikaans
Ingrediënten
250 g verse aardbeien
1 pak suikerschelpen (6 stuks)
200 g verse roomkaas naturel, 2 pakjes á 100 g
1/2 blikje gecondenseerde melk (à 305 ml, in het oosterse schap)
25 g amandelschaafsel
1 limoen (Fairtrade) schoongeboend
staafmixer
Bereidingswijze
Rasp de limoen en pers de vrucht uit.
Roer de roomkaas met een vork in een kom los en meng er de helft van het limoenrasp en 100 ml gecondenseerde melk door.
Vul de suikerschelpen met het mengsel en zet ze minimaal 1 uur in de koelkast.
Maak de aardbeien schoon. Snij de helft doormidden, de andere helft in stukjes. Laat de stukjes met de rest van de gecondenseerde melk (ca. 100 ml) een paar minuten zachtjes koken.
Pureer het mengsel en roer er 1 el limoensap door. Laat afkoelen.
Rooster het amandelschaafsel in een koekenpan zonder olie of boter tot ze lichtbruin zijn. Blijf erbij en roer om.
Zet de gevulde suikerschelpen op een bord en verdeel de halve aardbeien erover. Schep er een beetje aardbeiensaus over en garneer met het amandelschaafsel en de rest van het limoenrasp.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
300 kcal
Vetten
19 gram
Koolhydraten
26 gram
Eiwitten
6 gram