Romige penne met varkensfilet, broccoli en champignons
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
500 gram broccoli
500 gram varkensfiletlapjes
400 gram volkoren penne (pasta)
400 gram kastanjechampignons
20 gram basilicum
20 gram parmezaanse kaas
150 ml kookroom
1 teentje knoflook
1 eetlepel vloeibare margarine
Bereidingswijze
1. Breng een pan water aan de kook en bereid de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking.
2. Snijd de varkensfiletlapjes in blokjes. Doe de vloeibare margarine in een koekenpan en bak de varkensfiletblokjes in 8 minuten goudbruin en gaar. Snijd de champignons in kwarten en pers de knoflook. Bak 5 minuten mee met het vlees. Voeg vervolgens de room toe en verwarm 3 minuten mee.
3. Breng een tweede pan water aan de kook. Snijd de roosjes van de broccoli en verwijder de stronk. Kook de broccoli 5 minuten.
4. Roer het vlees samen met de broccoli en door de penne.
5. Verdeel de pasta over de borden en garneer met basilicum en parmezaanse kaas.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2776 Kj
Calorieën
659 kcal
Vetten
14 gram
Waarvan verzadigd vet
5 gram
Koolhydraten
71 gram
Waarvan suikers
7 gram
Vezels
17 gram
Eiwitten
48 gram