Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Tagliatelle met asperges, hazelnoten & mascarpone

Tagliatelle met asperges, hazelnoten & mascarpone

Tagliatelle met asperges, hazelnoten & mascarpone product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 1 kg witte asperges
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el olijfolie
  • 500 g verse tagliatelle
  • 100 g hazel noten (bak, gepeld)
  • 250 g mascarpone
  • ½ bakje gehakte bladpeterselie (à 20 g)
  • geraspte schil van 1 citroen (biologisch)
  • 150 g geraspte Parmezaanse kaas
  • EXTRA schuimspaan
Bereiden
Schil de asperges. Snij de hout achtige onderkant eraf: ± 2 cm. Snij de asperges in stukken van 4 cm. Kook ze in 8-10 min. beetgaar. Schep ze met een schuimspaan uit de pan en laat ze uitlekken.
Breng ondertussen een pan water met wat zout aan de kook voor de pasta. Snij de knoflook fijn. Verwarm 1 el olie in een koekenpan en laat de knoflook in ± 1 min. zacht worden. De knoflook mag niet bruin worden. Zet even weg.
Kook de pasta beetgaar. Giet af en laat uitlekken, vang wat van het kookvocht op.
Rooster ondertussen de hazelnoten in een koekenpan op middelhoog vuur. Schep om de minuut goed door en hou ze goed in de gaten. Als ze na 5-10 min. bruin zijn en een notengeur verspreiden, mogen ze van het vuur.
Schep de asperges en knoflook door de pasta. Doe de mascarpone erbij. Voeg eventueel een beetje kookvocht toe en schep om tot de mascarpone is opgenomen. Bestrooi de pasta met peterselie, geraspte citroenschil en geroosterde hazelnoten. Serveer met de Parmezaanse kaas.

Voedingswaarde

eiwit
34 g
koolhydraten
71 g
vet
59 g
Kcal
975