Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Tagliatelle met asperges, hazelnoten & mascarpone

Tagliatelle met asperges, hazelnoten & mascarpone

Ingrediënten

  • 1 kg witte asperges
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el olijfolie
  • 500 g verse tagliatelle
  • 100 g hazel noten (bak, gepeld)
  • 250 g mascarpone
  • ½ bakje gehakte bladpeterselie (à 20 g)
  • geraspte schil van 1 citroen (biologisch)
  • 150 g geraspte Parmezaanse kaas
  • EXTRA schuimspaan
Tagliatelle met asperges, hazelnoten & mascarpone product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 25 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Schil de asperges. Snij de hout achtige onderkant eraf: ± 2 cm. Snij de asperges in stukken van 4 cm. Kook ze in 8-10 min. beetgaar. Schep ze met een schuimspaan uit de pan en laat ze uitlekken.
  2. Breng ondertussen een pan water met wat zout aan de kook voor de pasta. Snij de knoflook fijn. Verwarm 1 el olie in een koekenpan en laat de knoflook in ± 1 min. zacht worden. De knoflook mag niet bruin worden. Zet even weg.
  3. Kook de pasta beetgaar. Giet af en laat uitlekken, vang wat van het kookvocht op.
  4. Rooster ondertussen de hazelnoten in een koekenpan op middelhoog vuur. Schep om de minuut goed door en hou ze goed in de gaten. Als ze na 5-10 min. bruin zijn en een notengeur verspreiden, mogen ze van het vuur.
  5. Schep de asperges en knoflook door de pasta. Doe de mascarpone erbij. Voeg eventueel een beetje kookvocht toe en schep om tot de mascarpone is opgenomen. Bestrooi de pasta met peterselie, geraspte citroenschil en geroosterde hazelnoten. Serveer met de Parmezaanse kaas.

    Voedingswaarde

  • Kcal 975
  • Eiwit 34 g
  • Koolhydraten 71 g
  • Vet 59 g