In de verpakking van het PLUS Rozijnenbrood met desem (500gr) zit mogelijk het PLUS Mueslibrood met desem. In het PLUS Mueslibrood met desem zijn noten verwerkt. Dit staat niet op de verpakking.
Lees meer Verberg deze melding
Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Tempura van asperges met basilicummayonaise

Tempura van asperges met basilicummayonaise

Tempura van asperges met basilicummayonaise product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
6

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 1 bakje basilicum (20 g)
  • 8 el mayonaise
  • 2 el citroensap
  • 12 witte asperges
  • 12 groene asperges
  • 3 vrije uitloop eieren (Beter Leven keurmerk 2-sterren)
  • 300 g bloem + paar lepels bloem
  • EXTRA staafmixer, frituurpan
Bereiden
Snij de helft van de basilicum fijn en doe in een hoge kom. Voeg de mayonaise en het citroensap toe. Pureer tot een gladde saus. Breng op smaak met peper en zout. Zet tot gebruik in de koelkast.
Schil de witte asperges. De groene spoel je af en dep je droog. Snij van de witte en de groene asperges de houtachtige onderkant eraf: ± 2 cm.
Leg de witte asperges in een pan met koud water. Breng tegen het kookpunt aan. Zet het vuur uit. Laat garen tot ze iets minder dan beetgaar zijn (5-10 min.). De groene asperges hoef je niet voor te garen. Schep de asperges uit de pan en dep droog.
Klop de eieren met de bloem en 300 ml koud water tot een glad beslag. Breng op smaak met peper en zout. Beslag te dik? Voeg eventueel een beetje water toe.
Verwarm de frituurpan voor (180 °C). Haal de asperges eerst een voor een licht door bloem, daarna door het beslag. Frituur ze in enkele minuten goudgeel. Garneer met de rest van de basilicum en serveer met de basilicummayonaise.

Voedingswaarde

eiwit
10 g
koolhydraten
35 g
vet
34 g
Kcal
495