1. PLUS/
  2. Voor jou
  3. /Recepten
  4. /Groentepasta maken: tips en recept
« TERUG
Groentepasta maken: tips en recept

Groentepasta maken: tips en recept

Heb jij ooit groentepasta gemaakt? En even voor de duidelijkheid. We bedoelen geen pasta met groente, maar juist pasta gemaakt van groente. Dit is namelijk heel gemakkelijk te maken en ook nog eens erg lekker. Meer weten? We leggen je graag de basis uit.

De bekendste groentepasta variant is waarschijnlijk courgetti. Een groentepasta gemaakt van – heel verrassend – courgette. Maar ook van zoete aardappel, winterpeen, knolselderij en pastinaak kun je een prima pastavariant maken.

Schillen maar
De pasta maken is heel simpel. Het enige wat je moet doen is dunne slierten van de verschillende soorten groente trekken. Hiervoor kan je een spiraal-, julienne- of dunschiller gebruiken. Ga je aan de slag met zoete aardappel? Dan is het verstandig om dit, voor het maken van de slierten, even te bakken of te roosteren. Zijn je slierten te breed doordat je bijvoorbeeld een kaasschaaf hebt gebruikt? Maak dan met een scherp mesje dunne sliertjes van de pasta.

Inspiratie nodig?

Groentepasta maken: tips en recept

Groentepasta van pastinaak met boter en salie

  1. Schil de pastinaken en schaaf er met een kaasschaaf plakken van.
  2. Snijd de plakken in sliertjes, ongeveer zo dik als tagliatelle.
  3. Breng een grote pan met water en zout aan de kook en kook de groenteslierten 2 minuten. Giet ze af en laat uitlekken in een vergiet.
  4. Verwarm intussen de boter en salie samen tot de salie licht bruist. Schep de pastinaak erdoor.
  5. Schep de groentepasta op borden en bestrooi met versgemalen peper en Parmezaanse kaas.

Deel:

4 personen

Ingrediënten

  • 600 g pastinaak
  • 75 g boter
  • 6 takjes salie (blaadjes grof gesneden)
  • Parmezaanse kaas geraspt

Ingrediënten