1. Home/
  2. Voor jou
  3. /Recepten
  4. /3x zalm van de barbecue
« TERUG
Pulled salmon

3x zalm van de barbecue

Ben jij een echte zalmliefhebber en ben je gek op barbecueën? Dan ben je bij PLUS aan het goede adres. Want met deze drie zalmrecepten kun je alle kanten op. Kleine stukjes zalm op een broodje (pulled salmon), een pakketje maken van zalm of gril jij liever een stukje zalm? Het kan allemaal!

How to: pulled salmon

In deze video zie je hoe makkelijk het is om zelf pulled salmon te maken.

  1. Maak de marinade zoals aangegeven op de verpakking en smeer de snijkanten van de zalmfilet in met de marinade. Doe de vis in een afsluitbare trommel of plasticzak en leg een uur in de koeling.
  2. Haal de vis uit de marinade en gril direct 10 minuten op de huid op een matig warme barbecue. Sluit de barbecue af, zodat ook de bovenkant van de vis kan garen.
  3. Maak een dressing van de helft van de peterselie, azijn, suiker en mayonaise en meng deze door de spitskool.
  4. Verwijder het vel van de zalm en trek deze in vlokken. Bereid het Monkeybread zoals aangegeven op de verpakking. Trek het Monkeybread uit elkaar in kleine bolletjes en beleg ze met een plakje tomaat, een beetje koolsalade, de zalmfilet en groene peper. Bestrooi met de rest van de peterselie.

Hoofdgerecht

Ca. 30 minuten (+ ca. 1 uur marineren)

4 personen

Ingrediënten

  • 600 g zalmfilet op de huid
  • 1 zakje Santa Maria smokey-honey marinade
  • 10 g platte peterselie
  • gehakt (bakje 20 g)
  • 1 el azijn
  • 2 tl suiker
  • 2 el mayonaise
  • 1 zak gesneden spitskool (400 g)
  • 1 Monkeybread
  • 1 groene peper (uit chili mix pepers), schoongemaakt en in dunne ringetjes
  • 2 tomaten, in plakjes
Extra
  • Weber siliconenkwast

Ingrediënten

Zalmpakketjes met chorizo

Zalmpakketjes met chorizo

  1. Scheur 8 stukjes aluminiumfolie van 30 centimeter af. Leg 4 stukjes aluminiumfolie op het aanrecht. Verdeel de helft van de uien over het midden van het folie. Leg de zalmfilets erop, bestrooi met peper en eventueel zout. Verdeel de chorizoreepjes erover en leg op elk pakketje 2 takjes peterselie. Verdeel de boter, tomaat en de andere helft van de uien over de vis.
  2. Dek elk pakketje af met de resterende folie. Rol 3 kanten strak op tot een zakje. Schenk de wijn erin en vouw alle zijkanten goed strak dicht.
  3. Leg de pakketjes op de barbecue en sluit het deksel. In circa 8 minuten is de zalm gaar. Hij mag nog rosé zijn vanbinnen.
  4. Leg de zalmpakketjes op 4 borden serveer met sneetjes speltstokbrood.

Tip
Liever geen vlees? Maak dit gerechtje dan met wokblokjes zalm-knoflook.

Voorgerecht

Ca. 30 minuten

4 personen

Ingrediënten

  • 2 rode uien, in smalle ringen
  • 300 g zalmfilet
  • 75 g chorizo, in reepjes (PLUS, Puur van smaak)
  • 8 takjes peterselie
  • 30 g roomboter
  • 1 bakje cherrytomaatjes, gehalveerd (250 g, Bio+)
  • 100 ml rosé wijn (PLUS)
  • 1 rustiek stokbrood spelt, gesneden (PLUS, Korenlanders Rustiek)
Extra
  • Aluminiumfolie

Ingrediënten

Gegrilde zalm met ansjovis-peterselie boter

Gegrilde zalm met ansjovis-peterselie boter

  1. Roer de knoflookboter, ansjovis en peterselie door elkaar. Breng op smaak met versgemalen peper.
  2. Schep de bosui om met 2 eetlepels olie. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Rooster de uitjes kort op een hete grill. Keer regelmatig.
  3. Snijd de zalm in 4 gelijke stukken en bestrijk aan beide kanten met olie. Bestrooi met peper en eventueel zout. Gril de zalm op de huid 4 minuten, schep na 2 minuten met een spatel voorzichtig los en draai een kwartslag. Keer de zalm om en gril de andere kant nog 1 minuut.
  4. Verdeel de zalm en de bosuitjes over 4 borden. Schep de kruidenboter erop.

Deel:

Voorgerecht

Ca. 25 minuten

4 personen

Ingrediënten

    • 1 bakje knoflookboter, op kamertemperatuur (100 g, PLUS)
    • 4 ansjovisfilets, fijngehakt
    • 2 el peterselie, fijngehakt
    • 2 zakjes bosuien
    • 4 el olijfolie
    • 300 g zalmfilet op de huid
Extra
  • Keukenkwastje

Ingrediënten