1. PLUS/
  2. Voor jou
  3. /Recepten
  4. /5x aardappel van de barbecue
« TERUG

Recepten met aardappelen voor op de BBQ

5 lekkere BBQ recepten met aardappel

Ook de aardappel leent zich goed voor de barbecue, bijvoorbeeld gepofte aardappel van de bbq. Aardappel poffen, aardappel op een satéprikker of het maken van aardappelpakketjes: niets is te gek. Je maakt je barbecueavond compleet met aardappel als bijgerecht. Ben je niet zo gek op de ‘gewone’ aardappel? Ook de gepofte zoete bbq aardappel komt aan bod. Genoeg inspiratie met deze vijf recepten van de barbecue.

Recept - Zoete aardappel met tijm
Recept - Aardappelschijfjes met spek
Recept - Gekruide aardappel twister
Recept - Krieltjes op de BBQ
Recept - Gepofte zoete aardappel met Hollandse garnalen

> Bekijk ons aardappel en friet assortiment

Zoete aardappel poffen op BBQ met tijm

Wist je dat, door met een vork gaatjes te prikken in een aardappel voordat je ze op de bbq legt, deze sneller garen? Omwikkel de aardappelen met aluminiumfolie en pof vervolgens de verpakte aardappelen op de barbecue. Het poffen kan met zowel zoete als ‘normale’ aardappelen.

  1. Boen de zoete aardappelen schoon en prik er een aantal gaatjes in, besprenkel vervolgens met olijfolie. Rits de tijm van de takjes en hak fijn. Verdeel over de aardappelen.
  2. Verpak de aardappelen in aluminiumfolie. Leg de verpakte aardappelen tussen de kolen aan de zijkant van de barbecue.
  3. Keer de aardappelen regelmatig om. Na ongeveer 20 minuten zijn de aardappelen gepoft en gaar.

Bijgerecht

Ca. 25 minuten

4 personen

Ingrediënten

  • 4 zoete aardappelen
  • 4 el olijfolie
  • 1 takje tijm
Extra
  • Aluminiumfolie

Ingrediënten

Aardappelschijfjes met spek van de barbecue

Recept voor aardappelschijfjes met spek op de BBQ

Aardappels op de BBQ is heerlijk als bijgerecht. Probeer eens de aardappelschijfjes op de BBQ. Gebruik hiervoor vastkokende aardappelen. Even 15 minuten grillen en genieten maar!

    1. Breng een pan water aan de kook en was de aardappelen. Kook de aardappelen 10 minuten voor. Snijd vervolgens in plakken. Verdeel de aardappelen over de aluminiumvellen.
    2. Rits de rozemarijn van de takjes en hak fijn. Snijd het spek in stukjes en verdeel samen met de rozemarijn over de aardappelen.
    3. Snijd de bosui in ringen en verdeel over de aardappelpakketjes.
    4. Leg de pakketjes 15 minuten op de barbecue en gril tot de aardappelen gaar zijn.
    5. Serveer de aardappelpakketjes met de Calvé saus.

Tip
Lekker in combinatie met gegrilde kip van de barbecue. Probeer bijvoorbeeld eens dit lekkere recept voor Kip op Blik of kies één van deze lekkere kip recepten voor op de barbecue.

Bijgerecht

Ca. 35 minuten

4 personen

Ingrediënten

  • 1 kilo vastkokende aardappelen
  • 2 stengels bosui
  • 100 g ontbijtspek
  • 2 takjes rozemarijn
  • 4 el Calvé samba saus
Extra
  • aluminiumfolie (4 vellen)