Je gebruikt een verouderde browser
Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.
Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.
Geen zin om uitgebreid te koken? Geen paniek. In een handomdraai zet je deze smakelijke gerechten op tafel.
We zijn op zoek gegaan naar een paar leuke en lekkere recepten die snel en makkelijk zijn te bereiden. Succes gegarandeerd.
Ei ‘en cocotte’ met broodsoldaatjes
Verwarm de oven voor op 180°C. Vul 4 kleine ovenschaaltjes met 50 ml room en 1 ei. Verdeel er 2 in ringen gesneden lente-uitjes over. Zet de schaaltjes in een grote ovenschaal met een laag heet water tot 1 cm onder de rand van de vormpjes. Bak 25 minuten in de oven tot de dooier gestold is. Snijd ondertussen 2 stevige meergranen boterhammen in repen van ongeveer 1 cm en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Even besprenkelen met olijfolie, zout en peper. Bak in het midden van de oven in circa 10 minuten goudbruin. Lepel het ei op met de broodsoldaatjes.
PLUS Moment romige bospaddenstoelensoep
Bereid het PLUS Moment Bospaddenstoelenpakket volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bak 2 plakken pancetta krokant in een droge koekenpan. Laat afkoelen en verkruimel de plakken. Vermeng de pancetta met 2 el fijngehakte peterselie en de rasp van 1 limoen. Schenk de soep in en bestrooi met de gremolata.
Gevuld stokbrood met ei en garnalen
Verwarm de oven voor op 160°C. Snijd 1 courgette in halve plakken. Snijd 4 stokbroodjes aan de bovenkant in de lengte in. Trek het brood een beetje open en vul met 125 gram cocktailgarnalen, de courgette en 1 rauw ei per broodje. Leg in een ovenschaal en bak circa 20 minuten in de oven. Snijd het brood in plakken en besmeer met een lepeltje pesto.
Gazpacho met zelfgemaakte kaaswafeltjes
Verwarm de oven voor op 175°C. Schep van 100 gram geraspte belegen kaas kleine hoopjes op een bakplaat met bakpapier. Snijd ¼ rode paprika in kleine blokjes en leg deze op de kaas. Bak de wafeltjes in de oven goudbruin en krokant. Bereid 1 gazpacho soeppakket volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer de gazpacho ijskoud met de kaaswafeltjes ernaast.
Gevulde ananas
Was en snijd minimaal 2 volle handen fruit, zoals: frambozen, kiwi, aardbeien, banaan, appel of blauwe bessen. Snijd de kroon en de onderzijde van de ananas en hol deze uit met een lepel. Zet de ananas weer terug op de onderzijde. Bewaar het vruchtvlees voor de vulling. Vul de holle ananas met het fruit en het ananasvruchtvlees. Eet smakelijk!
Deel:
Lekker en makkelijk
OOK INTERESSANT