1. PLUS/
  2. Voor jou
  3. /Recepten
  4. /6 ontbijtjes met avocado
« TERUG
6 ontbijtjes met avocado

6 recepten met avocado

Met avocado’s kun je echt alle kanten op. Ze combineren ook zo makkelijk. Lekker met een eitje, gerookte kip of zalm. Maak er een keer avocadocrème van, dat smeer je lekker weg op een boterham of cracker.

Ontbijtpizza met avocado en spiegelei


  1. Verhit een scheutje olie in de pan, breek de eieren voorzichtig en bak de eieren op laag vuur gaar. Laat de dooiers heel en zacht.
  2. Rooster de pitabroodjes in de broodrooster krokant.
  3. Maak de avocado schoon en prak het vruchtvlees fijn met een vork. Breng op smaak met het sap van de citroen, een beetje zout en versgemalen peper.
  4. Snijd de tomaatjes in plakjes. Besmeer de pitabroodjes met de avocado en leg de tomaatjes erop. Snijd de olijven doormidden. Verdeel de eieren erover en bestrooi met de chiliflakes en de olijven.

Ontbijt

Ca. 15 minuten

4 personen

Ingrediënten

  • olijfolie om in te bakken
  • 4 eieren
  • 4 volkoren pitabroodjes
  • 1 avocado
  • 1 citroen
  • 150 g cherrytomaten
  • chiliflakes
  • 50 g zwarte olijven
  • olijfolie extra vierge

Ingrediënten

Gevulde avocado's met ei en bieslook

Gevulde avocado's met ei en bieslook


  1. Verwarm de oven voor op 180 graden, snijd de avocado’s over de lengte doormidden en verwijder de pitten. Hak de bieslook fijn.
  2. Breek in elk kuiltje van de avocado-helften een ei en garneer vervolgens met een beetje bieslook.
  3. Plaats de gevulde avocado’s samen met de sneetjes brood op een bakplaat in het midden van de voorverwarmde oven en bak beiden 5-8 minuten.

Ontbijt

Ca. 10 minuten

4 personen

Ingrediënten

  • 2 stuks PLUS Avocado ready to eat
  • 4 stuks PLUS eieren
  • 10 gram PLUS Bieslook
  • 4 sneetjes Korenlanders Maïs

Ingrediënten

Snelle avocadocrème met honing en amandelen

Snelle avocadocrème met honing en amandelen


  1. Snijd de avocado’s over de lengte doormidden en verwijder de pitten. Lepel het vruchtvlees uit de avocado’s en meng met de melk en de honing in een kom. Pureer het avocado-mengsel tot een romige crème.
  2. Hak de amandelen fijn en verdeel de avocado-crème over 4 glaasjes. Garneer de crème met de amandelen.

Ontbijt

Ca. 5 minuten

4 personen

Ingrediënten

  • 3 stuks PLUS Avocado ready to eat
  • 8 stuks PLUS Zeezout rijstwafels
  • 200 ml PLUS Halfvolle melk
  • 2 eetlepels Bio+ Bloemenhoning
  • 1 handje PLUS Amandelen ongezouten

Ingrediënten

Toast met avocadocrème en limoen

Toast met avocadocrème en limoen


  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en rooster de broodjes goudbruin.
  2. Rasp de schil van de limoen, snijd de basilicumblaadjes in reepjes en prak de avocado’s met een vork fijn.
  3. Meng de avocado met de ricotta, de limoenrasp, de ricotta en de basilicum.

Ontbijt

Ca. 10 minuten

4 personen

Ingrediënten

  • 4 sneetjes PLUS Korenlanders Rustiek
  • 2 stuks PLUS Avocado ready to eat
  • 1 stuk PLUS limoen Fairtrade
  • 50 gram Galbani Ricotta
  • 8 blaadjes PLUS Basilicum

Ingrediënten

Matzes met avocado, gerookte kip en tuinkers

Matzes met avocado, gerookte kip en tuinkers


  1. Snijd de gerookte kip in plakjes. Snijd de avocado over de lengte doormidden, verwijder de pitten en de schil. Snijd de avocado’s in gelijke partjes.
  2. Beleg de matzes met Philadelphia, gerookte kip en tuinkers.

Ontbijt

Ca. 5 minuten

4 personen

Ingrediënten

  • 2 stuks PLUS Avocado ready to eat
  • 150 gram PLUS Gerookte kipfilet
  • 4 eetlepels Philadelphia Light
  • 20 gram PLUS Tuinkers
  • 8 stuks Hollands Matze crackers naturel

Ingrediënten

Gebakken avocado met ei, room en zalm

Gebakken avocado met ei, room en zalm


  1. Verwarm de oven voor op 190°C. Leg de avocadohelften met de bolle kant in een ovenschaaltje. Leg de kerstomaatjes eromheen. Breek de eitjes boven de holletjes in beide helften. Bestrooi met een snufje zout en verdeel de 2/3 van de rode peperringetjes erover.
  2. Bak de avocado’s met ei in circa 15 minuten in het midden van de oven gaar.
  3. Schep de avocadohelften op 2 bordjes. Schep er een lepel zure room op, bestrooi met de resterende rode peper en garneer met een takje dille. Verdeel de zalm erover en ernaast.

Deel:

Hoofdgerecht

Ca. 25 minuten

2 personen

Ingrediënten

  • 1 avocado, ontpit
  • 10 cherrytomaatjes
  • 2 kleine eieren
  • 1/2 rode peper, in dunne ringetjes
  • 2 el zure room
  • 1 takje dille
  • 100 g gerookte zalm, in reepjes
Extra
  • ovenschaaltje

Ingrediënten

OOK INTERESSANT