Ga naar hoofdinhoud
  • Voor 23:55 besteld, morgen in huis*
  • Meer dan 1300 Laagblijvers
  • PLUS Express: over 2 uur op jouw adres
  • Folder
  • Klantenservice
0.00
0
0
Menu
Producten
Aanbiedingen
BBQ assortiment
Aardappelen, groente, fruit
Verse kant-en-klaarmaaltijden
Vlees, kip, vis, vega
Kaas, vleeswaren, tapas
Zuivel, eieren, boter
Brood, gebak, bakproducten
Ontbijtgranen, broodbeleg, tussendoor
Frisdrank, sappen, koffie, thee
Wijn, bier, sterke drank
Pasta, rijst, internationale keuken
Soepen, conserven, sauzen, smaakmakers
Snoep, koek, chocolade, chips, noten
Diepvries
Baby, drogisterij
Bewuste voeding
Huishouden
Koken, non-food, service
Huisdier
Aanbiedingen
Recepten
Goed eten
InspiratiePLUS magazine
Spaaracties
Zakelijk
Winkels
Meer
Goed eten
InspiratieWijnkiezerPLUS magazine
SpaaractiesZakelijkWinkelsTaartenshopBloemenshopWijnshopBoodschappenlijstjes
Kies jouw winkel
Trots van eigen bodem: zomerfruit

Trots van eigen bodem: zomerfruit

Zodra de zomer van start gaat, is ook het Nederlandse zomerfruit weer volop verkrijgbaar bij PLUS. Handig in een hersluitbare verpakking! Blauwe bessen, frambozen, bramen, aardbeien, rode bessen, maar ook kersen en pruimen behoren tot het zomerfruit. Al het Nederlandse zomerfruit wordt zorgvuldig met de hand geplukt en is nu op zijn lekkerst. Dus nu doen, want dit is het zomerfruitseizoen!
Blauwe bessenFrambozenBramenAardbeienKersenRode besPruimen

Blauwe bessen

Blauwe bessen zijn niet alleen lekker maar bevatten ook veel vitamine E, een antioxidant die een positief effect heeft op de bloedcirculatie. De eerste Nederlandse blauwe bessen zijn beschikbaar vanaf mei t/m september. Voor het behoud van de beste kwaliteit bewaar je de bessen het beste in de koelkast. Blauwe bessen smaken heerlijk in muffins, pannenkoeken, salades of zijn goed te combineren met yoghurt of kaas - of eet ze gewoon lekker uit het vuistje!

Wist je dat? De oorsprong van de blauwe bes ligt in Noord-Amerika. De oorspronkelijke bewoners waren vol lof over de bessen en gebruikten de vruchten van de bessenplant als medicijn. Halverwege de vorige eeuw zijn de eerste bessen naar Nederland gebracht.

Yoghurt met blauwe bessen en honing
Tosti met brie, blauwe bessen en basilicum
Tosti met brie, blauwe bessen en basilicum
25 min
Yoghurt met blauwe bessen en honing
Yoghurt met blauwe bessen en honing
5 min
Wentelteefjes van suikerbrood met blauwe bessensaus
Wentelteefjes van suikerbrood met blauwe bessensaus
20 min
Snelle trifle van skyr met blauwe bessen en gekaramelliseerde noten
Snelle trifle van skyr met blauwe bessen en gekaramelliseerde noten
15 min
Mangotiramisu met blauwe bessen
Mangotiramisu met blauwe bessen
10 min
Smoothiebowl met blauwe bessen
Smoothiebowl met blauwe bessen
10 min
Quinoasalade met blauwe bessen en kipdijfilet
Quinoasalade met blauwe bessen en kipdijfilet
35 min
Zomerse blauwe bessen kwarktaartjes
Zomerse blauwe bessen kwarktaartjes
20 min

Frambozen van PLUS: zoet en fris

Deze fruitige juweeltjes zijn heerlijk om vers te eten en hebben als extra voordeel dat ze ook erg gezond zijn. Ze bevatten namelijk veel vitamines zoals vitamine C en antioxidanten, zelfs tien keer meer dan tomaten, kiwi’s of broccoli. Om de smaak te behouden kun je de vruchten beter niet wassen. Je bewaart ze het beste in de koelkast. Laat de frambozen voor het eten even op kamertemperatuur komen, want dan smaken ze het lekkerst!

Wist je dat? Er worden ook paarse en zwarte frambozen geteeld in de Verenigde Staten, maar in Europa is de roze-rode variant het meest bekend.

Zandkoektaartjes met kiwi’s en frambozen
Scones met geklopte vanillericotta en gember-frambozenspread
20 min
Maaltijdsalade van little gem, mozzarella en frambozen
Maaltijdsalade van little gem, mozzarella en frambozen
8 min
Zandkoektaartjes met kiwi’s en frambozen
Zandkoektaartjes met kiwi’s en frambozen
60 min
Ijsthee met citroengras en framboos
Ijsthee met citroengras en framboos
25 min
Zomerse bananensplit met perzik en frambozen
Zomerse bananensplit met perzik en frambozen
10 min
Rijstpudding met frambozen, kaneel en sinaasappel
Rijstpudding met frambozen, kaneel en sinaasappel
25 min
Salade met vegetarische kip, avocado en frambozen
Salade met vegetarische kip, avocado en frambozen
20 min
Frambozen cruffins
Frambozen cruffins
35 min
Bramentaartjes met amandelen

Bramen

Bramen bestaan uit kleine vruchtjes die ook wel deelvruchtjes worden genoemd. Ze groeien aan een dichte struik vol met stekels. De braam heeft een milde zoetheid en een rijke geur. Bij bramen geldt: hoe groter, hoe lekkerder. Ze zijn sappig en zitten vol mineralen.

De eerste Nederlandse bramen zijn beschikbaar vanaf april t/m december. De timing van de oogst is cruciaal voor de kwaliteit. Bramen zijn op hun allerbest wanneer ze voldoende tijd krijgen om volledig te rijpen. Om zo lang mogelijk van de bramen te genieten, kunnen ze het beste worden bewaard in de koelkast.

Tiramisu trifle met bramen
LEKKER_MET_LAAGBLIJVERS
Tiramisu trifle met bramen
30 min
Bramentaartjes met amandelen
Bramentaartjes met amandelen
30 min
Herfstsalade met hertenbiefstuk en bramen
Herfstsalade met hertenbiefstuk en bramen
30 min
Bramen & aardbeien romanoff
LEKKER_MET_LAAGBLIJVERS
Bramen & aardbeien romanoff
20 min
Yoghurtmuffins met bramen en pecannoten
Yoghurtmuffins met bramen en pecannoten
30 min
Maaltijdsalade met bramen, bietjes en blauwe kaas
Maaltijdsalade met bramen, bietjes en blauwe kaas
30 min
Couscoussalade met zoete aardappel, bramen en mozzarella
Couscoussalade met zoete aardappel, bramen en mozzarella
25 min
Blauwe bessen en bramen taart met kokos
Blauwe bessen en bramen taart met kokos
30 min
Aardbeien-kokospuddinkje

Aardbeien

Hollandse aardbeien horen echt bij de zomer, vandaar dat ze ook wel zomerkoninkjes worden genoemd. Aardbeien zitten vol vezels, vitamine C en B11 en zijn heerlijk in zoete lekkernijen zoals jam, ijs, smoothies en gebak. Maar ook in hartige recepten worden aardbeien vaak gebruikt. Ze zijn namelijk heerlijk in risotto of met basilicum.

De eerste Nederlandse aardbeien zijn beschikbaar vanaf maart t/m december. Er bestaan twee soorten aardbei: de junidrager en de doordrager. De junidrager geeft de meeste vruchten in mei en juni. De doordrager juist over een langere periode. Wanneer ze hun bekende glanzende rode kleur krijgen, zijn de aardbeien rijp. Je bewaart ze het beste in de koelkast, zodat ze hun smaak en vitaminen niet verliezen.

Ontdek meer aardbei inspiratie
Aardbeien met balsamico en kokosroom
Aardbeien met balsamico en kokosroom
15 min
Buffelmozzarella met aardbeienvinaigrette
Buffelmozzarella met aardbeienvinaigrette
20 min
Aardbeien-kokospuddinkje
Aardbeien-kokospuddinkje
320 min
Tiramisu met sinaasappel en aardbei
Tiramisu met sinaasappel en aardbei
85 min
Brunchspritz met aardbeien en basilicum
10 min
Aardbeien-gemberpakketje met prosecco
20 min
Zomerse salade met paksoi, radijsjes, aardbeien en mozzarella
Zomerse salade met paksoi, radijsjes, aardbeien en mozzarella
30 min
Dessertpizza met aardbeien en chocolade
Dessertpizza met aardbeien en chocolade
20 min

Kersen

Kersen eten in het seizoen: doen! Want dan zijn ze op hun best én lekkerst. Kersen zijn heerlijk om te gebruiken in smoothies of lekkere gebakjes, door hun zoet tot zure smaak. Nederlandse kersen zijn beschikbaar vanaf mei tot augustus. Deze heerlijke fruitsoort is niet alleen bij de mensen geliefd. De vogels, zoals de merels en spreeuwen, zijn ook dol op kersen. Om deze vogels uit de kersenbomen te houden zijn de kersenboomgaarden vaak bedekt met vogelgaas. Je kunt kersen in alle soorten gerechten gebruiken, van amuse tot dessert!

Bekijk meer recepten met kersen
Kersen schwarszwaldertoetje
Kersenmuffins met granola
Kersenmuffins met granola
35 min
Dubbele chocolademousse met kersen
LEKKER_MET_LAAGBLIJVERS
Dubbele chocolademousse met kersen
30 min
Kersenclafoutis
Kersenclafoutis
70 min
Rijstepap brûlée met kersen en perzik
Rijstepap brûlée met kersen en perzik
10 min
Vanille-kersenbombe met pistache en chocolade
Vanille-kersenbombe met pistache en chocolade
405 min
Romige kersenmilkshakes
Romige kersenmilkshakes
10 min
Cruffins met chocolademousse en kersen
LEKKER_MET_LAAGBLIJVERS
Cruffins met chocolademousse en kersen
30 min
No-bake kersenkwarktaartjes
No-bake kersenkwarktaartjes
240 min

Rode bessen

Rode bessen, ook wel aalbessen of trosjesbessen genoemd, hebben een blinkend uiterlijk met stevig en smaakvol vruchtvlees. Door de felrode kleur worden rode bessen vaak gebruikt als kleurrijke touch aan een gerecht. Rode bessen hebben knapperig en smaakvol vruchtvlees met een friszure smaak. Ze zijn daardoor goed te combineren met zoete gerechten, zoals dit heerlijke toetje met rode bessen. Daarnaast is het een echte dorstlesser met weinig calorieën.

Wist je dat? Oorspronkelijk komt de rode bes uit Europa en West-Azië. Rode bessen houden van zon, maar niet van strenge winters.

Chocolademousse met rode bessen en koekcrumble
Rode bessen smoothie
LEKKER_MET_LAAGBLIJVERS
Rode bessen smoothie
20 min
Chocolademousse met rode bessen en koekcrumble
Chocolademousse met rode bessen en koekcrumble
15 min
Luikse wafels met pruimen

Pruimen

Pruimen zijn, net als kersen, steenvruchten en zijn friszoet van smaak. De kleur loopt uiteen van blauwzwart tot rood en geel. Pruimen moeten precies op het juiste moment geplukt worden. Dan hebben ze de beste smaak en blijven ze langer houdbaar.

Wist je dat? Pruimen kunnen bloeddrukverlagend werken en de gevolgen van stress tegengaan. Ook bevatten pruimen heel veel antioxidanten die weer hart- en vaatziektes tegen kunnen gaan. Ze bevatten ook ijzer, magnesium, calcium en vitamine C & E. Kortom: pruimen zijn lekker én gezond!

Luikse wafels met gekarameliseerde pruimen
LEKKER_MET_LAAGBLIJVERS
Luikse wafels met gekarameliseerde pruimen
20 min
Trifle van witte chocolade Oreo's, verse pruimen en vanille vla
Trifle van witte chocolade Oreo's, verse pruimen en vanille vla
30 min
Pruimenplaattaart
Pruimenplaattaart
45 min
Gevlinderde kip met pruimen en amandelen
Gevlinderde kip met pruimen en amandelen
80 min
Parmaham met pruim
Parmaham met pruim
10 min
Hertenbiefstuk met portsaus en pruimen
Hertenbiefstuk met portsaus en pruimen
30 min
Pruimen en blauwe bessen compôte met ijs en pecannoten
Pruimen en blauwe bessen compôte met ijs en pecannoten
30 min

Haal heerlijk zomerfruit in huis

2 VOOR 5.99

PLUS Nederlandse Aardbeien

Per 400 g
t/m 13 mei
4.
29
0

PLUS Blauwe bessen voordeelverpakking

Per 500 g
6.
99
0
Zomerfruit telers bessen

Het bes(te) van eigen bodem!

De blauwe bessen van PLUS komen vers van eigen land. Bij PLUS hebben we namelijk een vaste samenwerking met 7 Nederlandse blauwe bessen telers, om zo het hele seizoen door de lekkerste én meest duurzame blauwe bes te kunnen garanderen. Een unieke samenwerking als enige retailer in Nederland! De blauwe bes wordt één voor één met de hand geplukt: een zorgvuldig werkje, want de vrucht is erg kwetsbaar. Zo zorgen onder andere Evert uit Panningen, Pascal en Ynke uit Grubbenvorst en Arjo en Evelien uit Wittelte ervoor dat jij deze heerlijke bessen van medio juli tot en met eind september kunt proeven. Dan zijn ze op z’n állerlekkerst.  Foto (van links naar rechts): blauwe bes teler Evert Engels, telers Pascal en Ynke, teler Christiaan van Grotel en telers Arjo en Evelien.

Zomerfruit telers blauwe bessen

Blauwe bessen worden steeds populairder. De koningin der bessen, zoals deze bes ook genoemd wordt, staat bol van de vitamines. Naast hartstikke gezond is de bes ook nog eens heel erg lekker. De blauwe bes heeft een friszoete smaak, een knapperige bite en voelt stevig aan. Je bewaart de bessen gekoeld en haalt ze het liefst 30 minuten voor het eten uit de koeling. Zo komt de smaak het beste tot z'n recht. Foto (van links naar rechts): blauwe bes teler Stefan Criens, telers van de coöperatieve blauwe bes van de familie Bussemaker, Ijken en Koops, en telers Gerard en Johanneke.

Tip: de blauwe bes smaakt heerlijk uit het vuistje, maar verwerk de bes ook eens in een jam, compote of vruchtensap. Ook in een salade, taart of cake is de blauwe bes erg lekker.

Wijzig moment
Producten niet beschikbaar
Helaas is dit product niet beschikbaar bij . Het wordt verwijderd uit je winkelwagentje. Kies een alternatief product of selecteer een andere supermarkt om dit product te bestellen.
Niet beschikbare product in geselecteerde winkel:
Andere winkel kiezen
Producten toevoegen
Je hebt nog producten in je winkelwagen. Je kunt deze producten toevoegen aan de bestelling die je gaat wijzigen.
Niet toevoegen

PLUS Nieuwsbrief

De beste aanbiedingen, acties, inspiratie en persoonlijke aanbevelingen gem. 2x per week in je inbox
Bedankt voor je aanmelding! Je ontvangt nu een e-mail om je aanmelding te bevestigen. Niet ontvangen? Check je spamfolder.

Download de gratis app

PLUS

Over PLUS
Goed eten. Daar houden we van.
Duurzaamheid
Beste Wijnafdeling
Persinformatie
Nieuwsberichten
Distributiecentrum Oss
Nieuwbouw distributiecentrum Deventer
Affiliate programma
Magazine
Folder
PLUS Retail Media
Werken bij PLUS

Online Bestellen

Online bestellen
PLUS app
Gratis bezorging of ophalen
Zakelijk bestellen
PLUS Express
Sparen met de app
Taartenshop
Bloemenshop
Wijnshop

Consumentenservice

Veelgestelde vragen
Contact
Retourneren

Services

PLUS cadeaukaart
PLUS kortingscodes

Acties

Dagje uit
Laagblijvers
PLUSpunten
Kiekeboebox

PLUS

Over PLUS
Goed eten. Daar houden we van.
Duurzaamheid
Beste Wijnafdeling
Persinformatie
Nieuwsberichten
Distributiecentrum Oss
Nieuwbouw distributiecentrum Deventer
Affiliate programma
Magazine
Folder
PLUS Retail Media
Werken bij PLUS

Consumentenservice

Veelgestelde vragen
Contact
Retourneren

Services

PLUS cadeaukaart
PLUS kortingscodes

Online Bestellen

Online bestellen
PLUS app
Gratis bezorging of ophalen
Zakelijk bestellen
PLUS Express
Sparen met de app
Taartenshop
Bloemenshop
Wijnshop

Acties

Dagje uit
Laagblijvers
PLUSpunten
Kiekeboebox
Over PLUS
Goed eten. Daar houden we van.
Duurzaamheid
Beste Wijnafdeling
Persinformatie
Nieuwsberichten
Distributiecentrum Oss
Nieuwbouw distributiecentrum Deventer
Affiliate programma
Magazine
Folder
PLUS Retail Media
Werken bij PLUS
Online bestellen
PLUS app
Gratis bezorging of ophalen
Zakelijk bestellen
PLUS Express
Sparen met de app
Taartenshop
Bloemenshop
Wijnshop
Veelgestelde vragen
Contact
Retourneren
PLUS cadeaukaart
PLUS kortingscodes
Dagje uit
Laagblijvers
PLUSpunten
Kiekeboebox
Algemene voorwaarden
Privacy statement
Actievoorwaarden
Cookie informatie
BELANGRIJKE VEILIGHEIDSWAARSCHUWING PLUS roept de PLUS Garnalen in knoflookmarinade terug.
Belangrijke veiligheidswaarschuwing: HAK roept uit voorzorg spinazie en boerenkool terug

De cookies van PLUS

Wij gebruiken cookies en vergelijkbare technologieën, zodat wij en derden jouw gedrag op onze website(s), maar ook daarbuiten kunnen volgen, ook wanneer je doorklikt vanuit onze e-mails en nieuwsbrieven. Verder kunnen wij versleutelde persoonsgegevens delen (zoals een e-mailadres en aankoopgegevens) met derde partijen zoals onze advertentiepartners om je gepersonaliseerde advertenties te laten zien op onze website(s), maar ook daarbuiten. Ook kunnen wij jouw gegevens gebruiken om analyses uit te voeren zoals het meten van de effectiviteit van onze advertenties. Als je alle cookies accepteert, dan ga je akkoord dat wij jouw gegevens (versleuteld) kunnen delen met derden. Via cookievoorkeuren kun je ook zelf instellen welke cookies we plaatsen en je toestemming wijzigen of intrekken. Lees meer in ons cookiebeleid en privacy statement.
Zelf instellen