Je gebruikt een verouderde browser
Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.
Producten
Verse maaltijdpakketten en soeppakketten
Alle Verse maaltijdpakketten en soeppakkettenWild, haas, konijn, kalf, lam
Alle Wild, haas, konijn, kalf, lamZachte broodjes, bolletjes
Alle Zachte broodjes, bolletjesBroodbeleg zoet en hartig
Alle Broodbeleg zoet en hartigCrackers, knackebrod, roggebrood, rijstwafels
Alle Crackers, knackebrod, roggebrood, rijstwafelsKoffie, koffiemelk, suiker
Alle Koffie, koffiemelk, suikerPastasaus, tomatenpuree
Alle Pastasaus, tomatenpureeMaaltijdpakketten, mixen, sauzen
Alle Maaltijdpakketten, mixen, sauzenGroenteconserven, vruchtenconserven
Alle Groenteconserven, vruchtenconservenVleesconserven, visconserven
Alle Vleesconserven, visconservenSnacksaus, mayonaise
Alle Snacksaus, mayonaiseGroentesaus, vleessaus, vissaus
Alle Groentesaus, vleessaus, vissausSlasaus, sladressing, slaversierders
Alle Slasaus, sladressing, slaversierdersKauwgom, pepermunt, keelsnoepjes
Alle Kauwgom, pepermunt, keelsnoepjesNatuurlijke, biologische voeding
Alle Natuurlijke, biologische voedingToiletpapier, keukenpapier, tissues
Alle Toiletpapier, keukenpapier, tissuesKaarsen, lucifers, aanstekers, brandbare stoffen
Alle Kaarsen, lucifers, aanstekers, brandbare stoffenVernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.
Bloemkool (mét een sausje!), gekookte aardappelen en een gehaktbal: het blijft een gegarandeerd succesnummer. Maar we laten je graag zien dat je met deze populaire groente nog veel meer kunt.
Bloemkool is een van de populairste groentesoorten in Nederland. Dat is goed te verklaren, want bloemkool heeft een milde, toegankelijke smaak en is - vergeleken met andere koolsoorten - licht verteerbaar. Oorspronkelijk komt bloemkool uit het Midden-Oosten, maar sinds de zestiende eeuw wordt de groente ook in Europa verbouwd. Net als andere groenten bevat bloemkool veel vezels, veel voedingsstoffen en weinig calorieën. Prima dus om regelmatig op het menu te zetten! En dankzij onze variatietips gaat dat nooit vervelen.
Bloemkool combineert geweldig met kaas. Giet bijvoorbeeld een kaassaus over je gekookte bloemkool of gratineer de bloemkool in de oven. Maar er zijn ook andere topcombi’s die wellicht minder voor de hand liggen. Wist je bijvoorbeeld dat makreel en ansjovis erg goed smaken bij bloemkool? Houd je meer van vlees, probeer dan eens bacon of beenham. Je kunt bloemkool ook rauw eten, lekker met pittige humusdip of Italiaanse pesto
Behalve gekookt kun je bloemkool op nog veel meer manieren eten. Zo kun je de roosjes helemaal verkruimelen en verwerken tot couscous (zie onderstaand recept). En wat dacht je van pizza met een bodem van bloemkool? Ook hiervoor gebruik je kleine korreltjes, die je kort bakt en vervolgens mengt met ei en kaas. Rol de bodem uit als een pizzabodem en beleg 'm met je favoriete ingrediënten. Het is ook erg lekker om bloemkool te roosteren in de oven, de smaak wordt dan wat meer nootachtig.
Tip: PLUS verkoopt ook voorgesneden bloemkoolroosjes. Zo de pan in, zo op tafel!
Deel:
Bijgerecht
Ca. 20 minuten
4 personen
Ingrediënten
Producten uit dit recept
OOK INTERESSANT