1. Home/
  2. Voor jou
  3. /Recepten
  4. /Zomerse salades bij de barbecue
« TERUG
Zomerse salades bij de barbecue

Zomerse salades bij de barbecue

Een barbecue is pas echt compleet met een heerlijke salade. Maar wat zet je op tafel? Kant-en-klaar is natuurlijk erg makkelijk. Maar zelf maken is leuker. Wij geven enkele fruitige suggesties. Smakelijk grillen alvast!

Salade van gegrilde perzik en witlof

    1. Brokkel 100 gram magor kaas boven een maatbeker en voeg 4 eetlepels rode wijnazijn en 50 milliliter olie toe. Pak een staafmixer en pureer het mengsel tot een gladde, romige dressing. Voeg ook nog 2 eetlepels water toe en breng de dressing verder op smaak met zout en peper.
    2. Snijd 4 stronkjes witlof in de lengte doormidden en verwijder de bittere kern. Snijd ze daarna in lange, dunne reepjes. Voeg voor de smaak nog wat zout en peper toe. Verdeel de salade over 4 borden.
    3. Halveer 2 perziken en haal de pit eruit. Wrijf ze in met olijfolie en leg ze met de platte kant op de grill (of grillpan). Gril de platte kant zo’n 3 minuten en draai de perziken vervolgens om en gril ze nog een minuutje. Snijd de helften daarna in partjes en leg ze naast de witlofsalade op het bord.
    4. Verdeel de dressing over de 4 bordjes en voeg nog wat fijngehakte pecannootjes toe.
Zomerse salades bij de barbecue - Buffelmozzarella met aardbeienvinaigrette

Buffelmozzarella met aardbeienvinaigrette

      1. Maak 250 gram aardbeien schoon en snijd ze doormidden. Doe de aardbeien in een grote kom en voeg hier 2 eetlepels balsamicoazijn en 5 eetlepels olijfolie aan toe. Hussel de mix en laat het mengsel 10 minuten rusten.
      2. Meng 75 gram rucola met wat blaadjes verse basilicum en verdeel dit over 4 borden.
      3. Snijd 2 bollen mozzarella in schijven en verdeel dit over de borden. Voeg de aardbeien toe.
      4. Strooi voor wat extra bite nog wat kappertjes over de borden.
Zomerse salade grapefruit, frambozen, geitenkaas, rucola, granaatappel, walnoten

Zomerse salade grapefruit, frambozen, geitenkaas, rucola, granaatappel, walnoten

      1. Snijd een rol geitenkaas in plakken.
      2. Verdeel rucola over een saladeschaal.
      3. Snijd plakken grapefruit en verdeel ze met de plakken geitenkaas en de frambozen over de rucola.
      4. Besprenkel de salade met wat olijfolie, honing en balsamicoazijn.
      5. Verdeel granaatappelpitjes en walnoten over de salade.
      6. Breng de salade op smaak met peper en zout.

Deel:

Lekker bij PLUS