
Witlofsoep
4 pers.
ca. 20 min
Hollands
Ingrediënten
1 ui
1 knoflookteen
2 aardappelen
500 g witlof
boter
1 l kippenbouillon
1 kruidnagel
2 laurierblaadjes
150 ml kookroom
staafmixer of blender
Bereidingswijze
Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de aardappelen in blokjes. Was het witlof en snijd fijn.
Fruit de ui, knoflook, aardappelen en het witlof in een klontje boter. Doe de bouillon, kruidnagel en laurier erbij en laat 25 minuten zachtjes koken.
Verwijder de kruiden en mix de soep met een staafmixer of in een blender glad. Breng eventueel op smaak met peper en zout.
Verdeel de soep over 4 kommen en schenk in elke kom wat kookroom.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
170 kcal
Vetten
10 gram
Koolhydraten
15 gram
Eiwitten
4 gram