Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Witlofsoep

Witlofsoep

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 knoflookteen
  • 2 aardappelen
  • 500 g witlof
  • boter
  • 1 l kippenbouillon
  • 1 kruidnagel
  • 2 laurierblaadjes
  • 150 ml kookroom
  • staafmixer of blender
Witlofsoep product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Voorgerecht
Recipes/Time Ca. 20 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de aardappelen in blokjes. Was het witlof en snijd fijn.
  2. Fruit de ui, knoflook, aardappelen en het witlof in een klontje boter. Doe de bouillon, kruidnagel en laurier erbij en laat 25 minuten zachtjes koken.
  3. Verwijder de kruiden en mix de soep met een staafmixer of in een blender glad. Breng eventueel op smaak met peper en zout.
  4. Verdeel de soep over 4 kommen en schenk in elke kom wat kookroom.

    Voedingswaarde

  • Kcal 170
  • Eiwit 4 g
  • Koolhydraten 15 g
  • Vet 10 g