Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Witlofsoep

Witlofsoep

Witlofsoep product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 1 ui
  • 1 knoflookteen
  • 2 aardappelen
  • 500 g witlof
  • boter
  • 1 l kippenbouillon
  • 1 kruidnagel
  • 2 laurierblaadjes
  • 150 ml kookroom
  • staafmixer of blender
Bereiden
Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de aardappelen in blokjes. Was het witlof en snijd fijn.
Fruit de ui, knoflook, aardappelen en het witlof in een klontje boter. Doe de bouillon, kruidnagel en laurier erbij en laat 25 minuten zachtjes koken.
Verwijder de kruiden en mix de soep met een staafmixer of in een blender glad. Breng eventueel op smaak met peper en zout.
Verdeel de soep over 4 kommen en schenk in elke kom wat kookroom.

Voedingswaarde

eiwit
4 g
koolhydraten
15 g
vet
10 g
Kcal
170