In de verpakking van het PLUS Rozijnenbrood met desem (500gr) zit mogelijk het PLUS Mueslibrood met desem. In het PLUS Mueslibrood met desem zijn noten verwerkt. Dit staat niet op de verpakking.
Lees meer Verberg deze melding
Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Courgettesalade met kaas en krieltjes

Courgettesalade met kaas en krieltjes

Courgettesalade met kaas en krieltjes product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 400 gram belegen (boeren)kaas stuk
  • 600 gram krieltjes met schil
  • 4 courgettes
  • 100 milliliter olijfolie
  • 75 gram rucola grofgesneden
  • sap van 1 citroen
  • handje basilicumblaadjes
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • grof bruinbrood
Bereiden
Rasp 75 gram van de kaas en snijd de rest in reepjes of blokjes. Kook de krieltjes met zout in 15-20 minuten beetgaar en giet ze af. Halveer ze eventueel. Snijd de courgettes in dunne, schuine plakken of schaaf ze in lange linten. Bestrijk met olijfolie en rooster de courgette in een hete grillpan 1 minuut per kant. Schep de reepjes kaas, krieltjes, courgette, rucola, 50 ml olijfolie, het citroensap, zout en peper luchtig door elkaar. Bestrooi met de geraspte kaas en basilicum. Meng de rest van de olijfolie met de knoflook en serveer deze knoflookolie met brood bij de salade.

Voedingswaarde

eiwit
36 g
koolhydraten
56 g
vet
57 g
Kcal
910