
Hollands-Italiaanse ovenschotel
4 pers.
ca. 35 min
Italiaans
Ingrediënten
4 vrije uitloop eieren (Beter Leven keurmerk 2-sterren)
700 g sperziebonen
110 g runderrookvlees (Puur van Smaak, Beter Leven keurmerk 1-ster)
1 pot formag gio saus (400 g)
600 g aardappelschijfjes
½ pot besciamella saus (400 g)
175 g Goudse geraspte belegen kaas
EXTRA ingevette ovenschaal van ± 30 x 15 cm
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 185 °C. Kook de eieren in 10 min. hard. Laat schrikken en afkoelen onder de koude kraan. Pel de eieren en snij in stukjes.
Breng een pan met 2 liter water en een beetje zout aan de kook. Maak de sperziebonen schoon en halveer ze. Doe ze in de pan en kook beetgaar in 8-9 min. Giet af in een vergiet en laat afkoelen onder de koude kraan.
Bedek de bodem van de ovenschaal met het rookvlees. Verdeel eerst de helft van de sperziebonen erover, dan de helft van het ei. Verdeel hierover de helft van de formaggio saus, leg de helft van de aardappelschijfjes erop. Herhaal deze stap met de overgebleven ingrediënten, dus: rookvlees, sperziebonen, etc. Voeg vervolgens de besciamella saus toe. Strooi tot slot de geraspte kaas over de schotel.
Bak de ovenschotel 35-45 min. Wordt de bovenkant te donker, dek deze dan af met aluminiumfolie. Neem de schotel uit de oven en laat hem 10 min. rusten voordat je hem serveert.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
585 kcal
Vetten
28 gram
Koolhydraten
45 gram
Eiwitten
33 gram