Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Miljuschka's granola-ontbijttaart

Miljuschka's granola-ontbijttaart

Miljuschka's granola-ontbijttaart product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Ontbijtgerecht
Bereidingstijd
Ca. 15 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 3 el kokosolie 50 ml ahornsiroop
  • 150 g havervlokken
  • 50 g amandelschaafsel
  • 50 g geraspt kokos
  • 1 eiwit
  • 300 g Turkse yoghurt
  • 50 ml honing
  • 1 limoen (Fairtrade), schoongeboend
  • 1 mango, schoongemaakt en in blokjes
  • 100 g blauwe bessen
  • 100 g witte druiven
  • springvorm (Ø 24 cm), ingevet
Bereiden
Verwarm de oven voor op 175 °C
Smelt de kokosolie met de ahornsiroop in een steelpan op laag vuur. Voeg de havervlokken, het amandelschaafsel en kokos toe en roer door elkaar. Neem de pan van het vuur en schep het eiwit erdoor.
Druk het deeg in de taartvorm, zet deze in het midden van de oven en bak de taartbodem in ca. 20 minuten goudbruin. Haal de vorm uit de oven en laat afkoelen.
Meng ondertussen voor de vulling de yoghurt en honing. Rasp de schil van de limoen en pers de vrucht uit. Roer beide door de yoghurt. Schep het yoghurtmengsel in de taartbodem.
Verdeel het fruit over de taart.

Voedingswaarde

eiwit
12 g
koolhydraten
63 g
vet
36 g
Kcal
640