
Miljuschka's granola-ontbijttaart
4 pers.
ca. 15 min
Amerikaans
Ingrediënten
3 el kokosolie 50 ml ahornsiroop
150 g havervlokken
50 g amandelschaafsel
50 g geraspt kokos
1 eiwit
300 g Turkse yoghurt
50 ml honing
1 limoen (Fairtrade), schoongeboend
1 mango, schoongemaakt en in blokjes
100 g blauwe bessen
100 g witte druiven
springvorm (Ø 24 cm), ingevet
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 175 °C
Smelt de kokosolie met de ahornsiroop in een steelpan op laag vuur. Voeg de havervlokken, het amandelschaafsel en kokos toe en roer door elkaar. Neem de pan van het vuur en schep het eiwit erdoor.
Druk het deeg in de taartvorm, zet deze in het midden van de oven en bak de taartbodem in ca. 20 minuten goudbruin. Haal de vorm uit de oven en laat afkoelen.
Meng ondertussen voor de vulling de yoghurt en honing. Rasp de schil van de limoen en pers de vrucht uit. Roer beide door de yoghurt. Schep het yoghurtmengsel in de taartbodem.
Verdeel het fruit over de taart.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
640 kcal
Vetten
36 gram
Koolhydraten
63 gram
Eiwitten
12 gram