1. Home/
  2. Voor jou
  3. /Recepten
  4. /Pasta zonder pasta
« TERUG
Pasta zonder pasta

Pasta zonder pasta

Nieuw in het schap bij PLUS, onze eigen groentespaghetti’s. In de smaken courgette, wortel en bieten. Ze zijn gemaakt van pure groenten en het is net pasta! Toch komt er totaal geen pasta aan te pas.

We verkopen deze vers gesneden groentespaghetti in bakjes van 275 gram. Genoeg voor 2 personen. We hebben drie lekkere recepten met groentespaghetti’s voor je uitgezocht. Ideaal voor een snelle hap.

Groene pasta met tomatensaus en gehaktballetjes

Groene pasta met tomatensaus en gehaktballetjes

  1. Breng een ruime pan met water en zout aan de kook. Voeg de courgettepasta en erwten toe en kook in 1 – 2 minuten beetgaar. Giet af en laat goed uitlekken.
  2. Verhit ondertussen de olie in een koekenpan en bak hierin de gehaktballetjes in circa 2 minuten rondom bruin. Voeg de ui en knoflook toe en bak een paar minuten mee.
  3. Schep de pastasaus en Italiaanse kruiden erdoor en warm alles nog 3 minuten goed door. Verdeel de courgettepasta met doperwten over 2 borden en schep de saus erover. Schaaf er Parmezaanse kaas overheen.

Hoofdgerecht

Ca. 15 minuten

2 personen

Ingrediënten

  • 1 schaal courgettepasta (275 g)
  • 200 g tuinerwten (vriesvers)
  • 1 el olie
  • 1 schaal rundersoepballetjes (250 g)
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teen knoflook, geperst
  • 1 pot pastasaus tradizionale (300 g)
  • 1 tl gedroogde Italiaanse kruiden
  • 75 g Parmezaanse kaas

Ingrediënten

Bietenspaghetti met champignonroomsaus

Bietenspaghetti met champignonroomsaus

  1. Breng een ruime pan met water en zout aan de kook. Voeg de bietenspaghetti toe en kook in 1-2 minuten beetgaar. Giet af en houd warm.
  2. Verhit de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de champignons 3 minuten op hoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak 2 minuten op middelhoog vuur.
  3. Roer de crème fraîche en tijm erdoor en laat de saus nog een paar minuten pruttelen. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel de spaghetti over 2 borden en schep de saus erover.

Variatietip
Lekker met geraspte Parmezaanse kaas en verse grofgehakte platte peterselie.

Hoofdgerecht

Ca. 15 minuten

2 personen

Ingrediënten

  • 1 schaal bietenspaghetti (275 g)
  • 2 el olijfolie
  • 250 g kastanjechampignons, in kwarten
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teen knoflook, geperst
  • 125 ml crème fraîche
  • 1 tl gedroogde tijm

Ingrediënten

Pittige wortelbami

Pittige wortelbami

  1. Klop de eieren met 1 eetlepel sojasaus los in een kom. Verhit 1 eetlepel olie in een ruime koekenpan met antiaanbaklaag en bak de eieren in circa 5 minuten tot een omelet. Keer halverwege.
  2. Verhit de overige olie in een wok en roerbak hierin de ui, knoflook, prei, rode peper en hamblokjes een paar minuten op hoog vuur.
  3. Voeg de wortelspaghetti toe en bak 3 minuten mee. Voeg de rest van de sojasaus, koriander en bosui toe en schep goed om. Warm alles nog 2 minuten door.
  4. Verdeel het gerecht over 2 borden en bestrooi met de pinda’s. Snijd de omelet in stukjes en meng deze door het gerecht. Lekker met pindasaus en kroepoek.

Deel:

Hoofdgerecht

Ca. 20 minuten

2 personen

Ingrediënten

  • 1 schaal wortelspaghetti (275 g)
  • 2 eieren
  • 2 el sojasaus
  • 2 el olie
  • 1 rode ui, in parten
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 prei, in ringen
  • 1 rode peper, zaadjes verwijderd en fijngehakt
  • 100 g hamblokjes
  • 1/2 bakje verse koriander (à 20 g), gehakt
  • 2 bosuitjes, in ringetjes
  • 2 el pinda’s, grofgehakt

Ingrediënten