1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Aardbeientaart met citroenkwark en munt

Aardbeientaart met citroenkwark en munt

Aardbeientaart met citroenkwark en munt product foto
  • Ingredienten:

  • boter, om in te vetten
  • 6 plakjes diepvries bladerdeeg ontdooid of 1 rol vers bladerdeeg
  • 100 gram pure chocolade in stukjes
  • 1 citroen
  • 450 gram Franse magere kwark (Melkan)
  • 750 gram aardbeien kroontjes verwijderd
  • versgemalen (zwarte) peper
  • poedersuiker
  • blaadjes munt voor garneringtaartvorm of quichevorm (26cm)
  • bakpapier
  • steunvulling (bakknikkers of peulvruchten)
Voorbereiden
Verwarm de oven voor op 200°C. Vet de vorm licht in en bekleed deze met het deeg. Druk de naden met duim en wijsvinger goed tegen elkaar aan (bij diepvries bladerdeeg). Prik de deegbodem in met een vork. Leg het bakpapier op het deeg en verdeel de steunvulling erover. Bak de deegbodem circa 15 minuten in het midden van de oven. Verwijder steunvulling en bakpapier en zet de bodem nog 10 minuten terug in de oven tot hij lichtbruin is. Laat de taartbodem daarna op een rooster afkoelen.
Bereiden
Smelt de chocolade in de magnetron 2-3 minuten op 800 Watt, of au bain-marie. Bestrijk de afgekoelde taartbodem met de gesmolten chocolade en laat dit hard worden. Boen de citroen schoon, rasp 1 theelepel van de schil en pers de vrucht. Schep rasp en sap door de kwark en verdeel dit mengsel over de chocolade van de taartbodem. Schik de aardbeien erop, maal er een beetje peper over en bestuif de rand van de taart met poedersuiker. Garneer met blaadjes munt.
Variatie
Marineer de aardbeien eens 10-15 minuten in een beetje balsamicoazijn. Laat de peper dan vervallen.
Menugang
Nagerecht
Bereidingstijd
Ca. 50 minuten
Aantal personen
8
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 9 g
  • koolhydraten
  • 27 g
  • vet
  • 22 g
  • Kcal
  • 345
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie