Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. BBQ kip

BBQ kip

Ingrediënten

  • 5 el tomatenketchup
  • 1 tl ras al hanout (specerijen)
  • 2 kippenbouten (700 g, Beter Leven keurmerk 1-ster)
  • 1 à 2 el Rub Classic American (Santa Maria)
  • 5el olijfolie
  • 500 g tomaten
  • 250 g zwarte olijven schijven
  • 1 el balsamicoazijn
  • 800 g kruimige aardappelen
  • 4 maiskolven
  • 150 ml halfvolle melk
  • 50 g boter
  • 4 el hoisin woksaus
  • EXTRA BBQ, pureestamper
BBQ kip product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 40 minuten
Recipes/Persons 8 personen

Bereidingswijze

  1. Steek de BBQ aan.
  2. Meng de tomatenketchup met de ras el hanout.
  3. Snij de kippenbouten doormidden in het kniegewricht. Dat doe je zo: beweeg de poot heen en weer en voel waar die scharniert. Snij daar de kippenbouten doormidden zonder het bot door te hoeven hakken, dan krijg je geen splinters. Wrijf de stukken kip in met de rub en daarna met 1 el olie.
  4. Leg de stukken kip op het ingevette rooster van de matig hete BBQ (180 oC) en keer ze regelmatig. Let op dat ze niet verbranden en van binnen goed gaar worden. Heb je een BBQ met deksel, dan kun je deze sluiten om de hitte te verminderen.
  5. Snij ondertussen de tomaten in partjes en giet de olijven af. Doe ze in een kom en schep er de balsamicoazijn en 3 el olijfolie door. Voeg peper naar smaak toe.
  6. Schil de aardappelen, doe ze in een pan ruim water en breng aan de kook. Pel de maïskolven en leg bij de aardappelen in de pan. Laat de maiskolven 10 min. meekoken, haal ze uit het water en laat ze op een bord afkoelen. Kook de aardappelen gaar, giet af en laat 1 min. droog- stomen.
  7. Stamp de aardappelen fijn. Roer de melk en boter erdoor voor een smeuige puree. Voeg nog een scheutje melk toe als je de puree smeuïger wilt. Breng op smaak met zout en peper. Hou de puree warm met een deksel op de pan en op een warmhoudplaatje.
  8. Meng de hoisin woksaus met 1 el olie en bestrijk de maïskolven met dit mengsel. Rooster de maïskolven op een niet al te hete plek op de BBQ (180 oC). Keer ze regelmatig, zodat ze niet verbranden. De saus zorgt voor een mooi en lekker ‘laklaagje’.
  9. Let erop dat de kippenbouten goed gaar zijn. Ze zijn gaar als je het vlees los kunt trekken van het bot. Serveer de kip met de gekruide tomatenketchup, maiskolven, aardappelpuree en tomatensalade.

    Voedingswaarde

  • Kcal 900
  • Eiwit 31 g
  • Koolhydraten 76 g
  • Vet 50 g