1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Biefstuk met gember-sesamjus

Biefstuk met gember-sesamjus

Biefstuk met gember-sesamjus product foto
  • Ingredienten:

  • 2 eetlepel sesamzaadjes
  • 4 biefstukken
  • zout en versgemalen peper
  • 3 eetlepel arachideolie
  • 2 teentje knoflook gehakt
  • 50 milliliter citroensap
  • 2 eetlepel gembersnippers op siroop , iets kleiner gesneden
  • 2 eetlepel sojasaus
Bereiden
Rooster de sesamzaadjes heel kort in een droge, hete koekenpan en zet ze apart. Bestrooi het vlees met zout en peper. Verhit de olie en bak hierin de biefstukken rondom bruin en gaar ze 1,5 minuut per kant voor rood, 2-3 minuten per kant voor rosé of 4 minuten per kant voor doorbakken. Schep het vlees uit de pan en laat het afgedekt even rusten. Fruit de knoflook in het bakvet. Voeg citroensap, gembersnippers, 2 eetlepels gembersiroop en de sojasaus toe. Schep de sesamzaadjes erdoor. Serveer de gembersesamjus bij de biefstuk. Lekker met (wilde) rijst en peultjes.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 37 g
  • koolhydraten
  • 7 g
  • vet
  • 16 g
  • Kcal
  • 325
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie