Wij roepen per direct het PLUS Shoarmavlees met houdbaarheidsdatum (tht) 17-12-2018 en tht’s daarvoor terug. Het betreft PLUS Shoarmavlees 500 gram en PLUS Shoarmavlees 1 kilo. De producten kunnen mogelijk besmet zijn met de salmonella bacterie. We raden consumenten aan het product niet te consumeren en terug naar de winkel te brengen.
Lees meer Verberg deze melding
Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Bietensoep met gember en kokosmelk

Bietensoep met gember en kokosmelk

Bietensoep met gember en kokosmelk product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Tussengerecht
Bereidingstijd
Ca. 40 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 4 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 2 cm gember, geschild, fijngehakt
  • 1 stengel bleekselderij, fijngehakt
  • 1 grote winterwortel, geschrapt, in blokjes
  • 450 gram gekookte bieten, geschild, in blokjes
  • 1 theelepel korianderpoeder (ketoembar)
  • 1 theelepel komijnpoeder (djinten)
  • 1 liter groentebouillon
  • 100 milliliter kokosmelk
  • rasp en sap van 1/2 citroen
  • 2 lente-/bosuien, in dunne ringetjes
Bereiden
Verhit de olie in een grote soeppan en bak hierin de knoflook, gember, bleekselderij, wortel en bieten circa 5 minuten. Voeg de koriander en komijn toe en bak even mee. Schenk de groentebouillon in de pan, breng aan de kook en laat de soep circa 20 minuten zachtjes koken. Giet de kokosmelk erbij en pureer de soep met een staafmixer. Zeef de soep en breng op smaak met het citroensap, zout en peper. Schenk de soep in kommen en bestrooi met de bosui en de citroenrasp.

Voedingswaarde

eiwit
3 g
koolhydraten
11 g
vet
16 g
Kcal
210