Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Borrelplank

Borrelplank

Ingrediënten

  • 300 g wokgarnalen rauw en gepeld (diepvries), ontdooid
  • 4 el olijfolie
  • 2 vleestomaten (gehalveerd)
  • 2 gele paprika’s
  • 150 g groentemix broccoli, peen & bloemkool
  • ½ tl kerriepoeder
  • 6 el mayonaise
  • 1 blik tomatenblokjes met kruiden (400 g)
  • 200 g overjarige kaas, in blokjes + extra om te raspen (Klaverland)
  • 1 pak mini tortilla wraps (240 g)
  • 200 g fenegriek kaas, in blokjes (Klaverland)
  • 200 g belegen geitenkaas, in blokjes
  • 100 g gesneden ossenworst (Puur van Smaak)
  • 100 g serranoham (Puur van Smaak) EXTRA BBQ satéprikkers, keuken-machine, zeef, serveerplank, metalen spatel (om wraps te draaien).
Borrelplank product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Borrel
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Steek de BBQ aan. Leg de satéprikkers 30 min. in een kom met water. Zo verbranden ze straks niet.
  2. Dep de wokgarnalen droog. Rijg ze aan de satéprikkers en besprenkel met wat olie. Bewaar ze afgedekt in een schaal in de koelkast tot gebruik.
  3. Bestrooi de vleestomaten (snijvlak) met peper en zout en bestrijk met olie. Rooster de tomaten 10 min. Draai ze ondertussen af en toe om, zodat ze niet aanbranden. Snij elke paprika in 4 parten. Verwijder de kroon en de zaadlijsten. Besprenkel met olie, peper en zout, en rooster ze 5-7 min. Laat de tomaten en paprika na het grillen 5 min. afkoelen. Snij de tomaten in 1 cm dikke plakken en de paprika stukken in 2 cm brede repen.
  4. Doe de groentemix en kerriepoeder in de keukenmachine. Pulseer tot de groente korrels zijn. Doe in een kommetje en schep de mayonaise erdoor.
  5. Doe de tomatenblokjes in een zeef en laat uitlekken. Doe in een kommetje en schep om met 1 el olie en peper en zout naar smaak. Rasp een deel van de overjarige kaas. Bestrijk de helft van de wraps met de tomatensalsa, bestrooi met de geraspte kaas en leg op elke wrap een tweede wrap. Rooster ze aan elke kant 1-2 min. Snij de quesadilla’s (de dubbele wraps) in 2 of 3 stukken.
  6. Gril de garnalenspiesen in 3-5 min. gaar. Peper naar smaak toevoegen.
  7. Verdeel de blokjes kaas met de vleeswaren, gegrilde groenten, quesadilla’s en garnalenspiesjes op een serveerplank of -schalen en zet het kommetje groentesaus erbij.

Variatie

met de restjes van de groentemix maak je een lekker soepje: snij de groenten iets kleiner en doe ze in een steelpan met 300 ml water en een bouillonblokje. Kook 10 minuten en pureer.

    Voedingswaarde

  • Kcal 600
  • Eiwit 30 g
  • Koolhydraten 20 g
  • Vet 44 g