Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Brownies

Brownies

Brownies product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Dessert
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
16

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 200 g pure chocolade, in kleine stukjes
  • 125 g boter, in blokjes
  • 200 g poedersuiker
  • 4 vrije uitloop eieren (m)
  • 200 g bloem
  • 75 g gepelde walnoten, grof gehakt
  • 1 blik ananasschijven op siroop (ca. 840 g) uitgelekt
  • bakblik (20 x 25 cm), bakpapier
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Bekleed het bakblik met bakpapier.
Smelt de chocolade met de boter in een steelpan op laag vuur. Roer regelmatig. Haal van het vuur zodra de chocolade is gesmolten.
Mix in een andere kom de poedersuiker met de eieren in 5 minuten tot een luchtige, lichtgele crème.
Spatel het chocolade-botermengsel door het eimengsel en zeef de bloem en 1/2 tl zout erboven. Schep om met de spatel. Schep de walnoten door het beslag en beleg de bodem van het bakblik met ananasschijven. Spreid het beslag erover en strijk de bovenkant glad met de spatel. Beleg met de rest van de ananasschijven.
Bak de brownie 30 minuten in het midden van de oven. Haal uit de oven en laat 15 minuten afkoelen in de vorm. Haal de brownie uit het blik en laat helemaal afkoelen op een rooster. Snij in 16 stukken.

Voedingswaarde

eiwit
5 g
koolhydraten
33 g
vet
15 g
Kcal
290