
Brownies
16 pers.
ca. 20 min
Amerikaans
Ingrediënten
200 g pure chocolade, in kleine stukjes
125 g boter, in blokjes
200 g poedersuiker
4 vrije uitloop eieren (m)
200 g bloem
75 g gepelde walnoten, grof gehakt
1 blik ananasschijven op siroop (ca. 840 g) uitgelekt
bakblik (20 x 25 cm), bakpapier
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Bekleed het bakblik met bakpapier.
Smelt de chocolade met de boter in een steelpan op laag vuur. Roer regelmatig. Haal van het vuur zodra de chocolade is gesmolten.
Mix in een andere kom de poedersuiker met de eieren in 5 minuten tot een luchtige, lichtgele crème.
Spatel het chocolade-botermengsel door het eimengsel en zeef de bloem en 1/2 tl zout erboven. Schep om met de spatel. Schep de walnoten door het beslag en beleg de bodem van het bakblik met ananasschijven. Spreid het beslag erover en strijk de bovenkant glad met de spatel. Beleg met de rest van de ananasschijven.
Bak de brownie 30 minuten in het midden van de oven. Haal uit de oven en laat 15 minuten afkoelen in de vorm. Haal de brownie uit het blik en laat helemaal afkoelen op een rooster. Snij in 16 stukken.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
290 kcal
Vetten
15 gram
Koolhydraten
33 gram
Eiwitten
5 gram