Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Kip in chocoladesaus

Kip in chocoladesaus

Ingrediënten

  • 1 schaal kipdijfilet (ca. 380 g, Beter Leven keurmerk 1-ster)
  • 2 el olie
  • 2 rode uien, in parten
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 3 cm verse gember (biologisch), geschild en geraspt
  • 1 kuipje boemboe ajam smoor (100 g)
  • 1 blik kokosmelk (400 ml)
  • 1/2 kippenbouillontablet
  • 500 g zoete aardappel, geschild en in blokjes van 2 cm
  • 50 g extra dark chocolade 85% (PLUS Moment), in kleine stukjes
  • 4 takjes koriander (plantje, biologisch)
Kip in chocoladesaus product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 20 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Snij de kipdijfilet in blokjes en bestrooi met peper en zout.
  2. Verhit de olie in een (hapjes)pan en bak de kip in een paar minuten rondom bruin.
  3. Voeg de uien, knoflook en gember toe en bak alles samen 3 minuten op matig vuur. Schep de boemboe erdoor en bak 1 minuut mee.
  4. Schenk de kokosmelk erbij en verkruimel de bouillontablet erboven. Voeg de zoete aardappel toe en breng alles aan de kook. Doe de deksel op de pan en laat op zacht vuur 10 minuten koken tot de aardappel gaar is. Schep halverwege nog een keer door.
  5. Haal de pan van het vuur en roer de chocolade erdoor tot deze is gesmolten. Serveer het gerecht in kommen en garneer met de koriander.

    Voedingswaarde

  • Kcal 635
  • Eiwit 21 g
  • Koolhydraten 36 g
  • Vet 44 g