
Kip in chocoladesaus
4 pers.
ca. 20 min
Mexicaans
Ingrediënten
1 schaal kipdijfilet (ca. 380 g, Beter Leven keurmerk 1-ster)
2 el olie
2 rode uien, in parten
2 teentjes knoflook, geperst
3 cm verse gember (biologisch), geschild en geraspt
1 kuipje boemboe ajam smoor (100 g)
1 blik kokosmelk (400 ml)
1/2 kippenbouillontablet
500 g zoete aardappel, geschild en in blokjes van 2 cm
50 g extra dark chocolade 85% (PLUS Moment), in kleine stukjes
4 takjes koriander (plantje, biologisch)
Bereidingswijze
Snij de kipdijfilet in blokjes en bestrooi met peper en zout.
Verhit de olie in een (hapjes)pan en bak de kip in een paar minuten rondom bruin.
Voeg de uien, knoflook en gember toe en bak alles samen 3 minuten op matig vuur. Schep de boemboe erdoor en bak 1 minuut mee.
Schenk de kokosmelk erbij en verkruimel de bouillontablet erboven. Voeg de zoete aardappel toe en breng alles aan de kook. Doe de deksel op de pan en laat op zacht vuur 10 minuten koken tot de aardappel gaar is. Schep halverwege nog een keer door.
Haal de pan van het vuur en roer de chocolade erdoor tot deze is gesmolten. Serveer het gerecht in kommen en garneer met de koriander.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
635 kcal
Vetten
44 gram
Koolhydraten
36 gram
Eiwitten
21 gram