
Korenlanders smörgas-brood
4 pers.
ca. 15 min
Overig
Ingrediënten
1 Korenlanders stokbrood donker
100 g Blonde d’Aquitaine carpaccio
4 cherrytomaten (biologisch), gehalveerd
125 g filet americain
2 vrijeuitloop eieren, hardgekookt en gepeld
1 kleine rode ui, gesnipperd
2 el bieslook, fijngesneden + 8 sprietjes bieslook (plantje, biologisch)
1 potje summerkiss tomatoes (120 g, gemarineerde tomaatjes)
8 plakken Klaverland brandnetelkaas (pak 200 g)
Bereidingswijze
Snij het stokbrood schuin in 24 plakken van 1 cm. Hoe schuiner je snijdt, hoe groter de plakken.
Beleg 8 plakken met de carpaccio. Verdeel de dressing, pijnboompitten en Parmezaanse kaas uit de carpaccio-verpakking erover. Garneer elke plak met 1/2 cherrytomaat.
Beleg 8 plakken stokbrood met de filet americain. Snijd elk ei in 4 plakken en verdeel die over de filet americain. Bestrooi met rode ui en bieslook.
Laat de gemarineerde tomaatjes uitlekken en verdeel ze over 8 plakken stokbrood. Rol de plakken brandnetelkaas op en bind ze vast met 8 bieslooksprietjes. Verdeel de kaas over de plakken stokbrood met tomaat.
Serveer alle broodjes op een grote snijplank of schaal. Strooi er nog wat fijngesneden bieslook over.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
675 kcal
Vetten
32 gram
Koolhydraten
61 gram
Eiwitten
33 gram