Korenlanders smörgas-brood - Recepten

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Korenlanders smörgas-brood

Korenlanders smörgas-brood

Korenlanders smörgas-brood product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Brunchgerecht
Bereidingstijd
Ca. 15 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 1 Korenlanders stokbrood donker
  • 100 g Blonde d’Aquitaine carpaccio
  • 4 cherrytomaten (biologisch), gehalveerd
  • 125 g filet americain
  • 2 vrijeuitloop eieren, hardgekookt en gepeld
  • 1 kleine rode ui, gesnipperd
  • 2 el bieslook, fijngesneden + 8 sprietjes bieslook (plantje, biologisch)
  • 1 potje summerkiss tomatoes (120 g, gemarineerde tomaatjes)
  • 8 plakken Klaverland brandnetelkaas (pak 200 g)
Bereiden
Snij het stokbrood schuin in 24 plakken van 1 cm. Hoe schuiner je snijdt, hoe groter de plakken.
Beleg 8 plakken met de carpaccio. Verdeel de dressing, pijnboompitten en Parmezaanse kaas uit de carpaccio-verpakking erover. Garneer elke plak met 1/2 cherrytomaat.
Beleg 8 plakken stokbrood met de filet americain. Snijd elk ei in 4 plakken en verdeel die over de filet americain. Bestrooi met rode ui en bieslook.
Laat de gemarineerde tomaatjes uitlekken en verdeel ze over 8 plakken stokbrood. Rol de plakken brandnetelkaas op en bind ze vast met 8 bieslooksprietjes. Verdeel de kaas over de plakken stokbrood met tomaat.
Serveer alle broodjes op een grote snijplank of schaal. Strooi er nog wat fijngesneden bieslook over.

Voedingswaarde

eiwit
33 g
koolhydraten
61 g
vet
32 g
Kcal
675