
Kruidige kip met kerriegroenten
4 pers.
ca. 50 min
Hollands
Ingrediënten
1 bos bospeen
1 bloemkool
600 g krieltjes
2 tl kerriepoeder
6 el milde olijfolie
4 tl Rub classic american (Santa Maria)
380 g kipdijfiletlapjes (Beter Leven keurmerk 1-ster)
Optioneel: 2 el mayonaise en peterseliekruiden
EXTRA bakpapier
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 175 °C. Bekleed een bakplaat of grote ovenschaal met een stuk bakpapier.
Schil de bospeen en snij in schuine stukjes van 3 cm.
Verdeel de bloemkool in kleine roosjes. Leg de bloemkoolroosjes, bospeen en krieltjes op de bakplaat en bestrooi met de kerriepoeder, besprenkel met 4 el olie en peper en zout. Schep om.
Zet de groenten ± 25 min. in de oven en schep tussendoor 1 à 2 keer om.
Meng de rub met 2 el olie in een kom. Schep de kip erdoor.
Gril de kip kort op een grillplaat of in een hete koekenpan zonder olie of boter. Bak 2 min. tot de kip goudbruin is.
Leg de kip bij de groenten in de oven tot de kip gaar is. Dit duurt ± 10 min. afhankelijk van de dikte van de kip.
Lekker om te dippen in een sausje van mayonaise met peterseliekruiden.
Variatietip!
Het loof dat aan de wortels zit, kun je fijnsnijden en als smaakmaker door aardappelpuree roeren.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
600 kcal
Vetten
32 gram
Koolhydraten
46 gram
Eiwitten
26 gram