Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Kruidige kip met kerriegroenten

Kruidige kip met kerriegroenten

Ingrediënten

  • 1 bos bospeen
  • 1 bloemkool
  • 600 g krieltjes
  • 2 tl kerriepoeder
  • 6 el milde olijfolie
  • 4 tl Rub classic american (Santa Maria)
  • 380 g kipdijfiletlapjes (Beter Leven keurmerk 1-ster)
  • Optioneel: 2 el mayonaise en peterseliekruiden
  • EXTRA bakpapier
Kruidige kip met kerriegroenten product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 50 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C. Bekleed een bakplaat of grote ovenschaal met een stuk bakpapier.
  2. Schil de bospeen en snij in schuine stukjes van 3 cm.
  3. Verdeel de bloemkool in kleine roosjes. Leg de bloemkoolroosjes, bospeen en krieltjes op de bakplaat en bestrooi met de kerriepoeder, besprenkel met 4 el olie en peper en zout. Schep om.
  4. Zet de groenten ± 25 min. in de oven en schep tussendoor 1 à 2 keer om.
  5. Meng de rub met 2 el olie in een kom. Schep de kip erdoor.
  6. Gril de kip kort op een grillplaat of in een hete koekenpan zonder olie of boter. Bak 2 min. tot de kip goudbruin is.
  7. Leg de kip bij de groenten in de oven tot de kip gaar is. Dit duurt ± 10 min. afhankelijk van de dikte van de kip.
  8. Lekker om te dippen in een sausje van mayonaise met peterseliekruiden.

Variatie

Het loof dat aan de wortels zit, kun je fijnsnijden en als smaakmaker door aardappelpuree roeren.

    Voedingswaarde

  • Kcal 600
  • Eiwit 26 g
  • Koolhydraten 46 g
  • Vet 32 g