
Maaltijdsoep met gnocchi
4 pers.
ca. 15 min
Italiaans
Ingrediënten
1 rundvleesbouillonblokje
150 g peultjes
400 g doperwten (diepvries)
200 g tuinbonen (diepvries)
400 g gnocchi
400 g spinazie à la crème deelblokjes (diepvries)
125 g buffelmozzarella
1 potje groene pesto (135 g)
Bereidingswijze
Doe de bouillon in een ruime pan en breng aan de kook. Verwijder de puntjes en draadjes van de peultjes. Voeg ze toe, samen met de doperwten en bevroren tuinboontjes. Maak de gnocchi los van elkaar en voeg ook toe. Hou het water 2 min. tegen de kook aan.
Voeg dan de spinazie toe en breng de soep weer tegen de kook aan.
Breng op smaak met peper en schep in soep- kommen. Snij de mozzarella in 8 plakjes en verdeel over de kommen.
Doe naar smaak wat pesto in de soep.
Variatietip!
Lekker met knapperig ciabattabrood en wat olijfolie om te dippen. Resttip: met de rest van de pesto en de doperwten maak je een lekkere saus voor bij pasta of rijst met kip. Meng ze met een pot besciamella-saus. Even opwarmen en klaar ben je!
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
455 kcal
Vetten
15 gram
Koolhydraten
52 gram
Eiwitten
22 gram