
Oeufs en cocotte met courgette en roze garnalen
4 pers.
ca. 15 min
Frans
Ingrediënten
1/4 courgette
125 g roze garnalen
8 cherrytomaten, gehalveerd
1/2 tl kerriepoeder
2 tl zachte boter
4 vrije uitloop eieren
4 souffléschaaltjes, ovenschaal
Bereidingswijze
Snij de courgette in kleine blokjes.
Vet 4 kleine souffléschaaltjes in met boter.
Verdeel de courgette, garnalen en tomaten over de schaaltjes. Bestrooi met de kerriepoeder. Breek vervolgens in elk schaaltje voorzichtig 1 ei.
Zet de souffléschaaltjes in een ovenschaal. Vul de ovenschaal met kokend water, zodat de schaaltjes voor de helft onder staan. Dek de schaal af met aluminiumfolie en zet deze 15 minuten in de oven. Het eiwit moet gestold zijn en de dooier nog vloeibaar. Serveer direct.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
115 kcal
Vetten
7 gram
Koolhydraten
1 gram
Eiwitten
12 gram