1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Oeufs en cocotte met courgette en roze garnalen

Oeufs en cocotte met courgette en roze garnalen

Oeufs en cocotte met courgette en roze garnalen product foto
  • Ingredienten:

  • 1/4 courgette
  • 125 g roze garnalen
  • 8 cherrytomaten, gehalveerd
  • 1/2 tl kerriepoeder
  • 2 tl zachte boter
  • 4 vrije uitloop eieren
  • 4 souffléschaaltjes, ovenschaal
Bereiden
Snij de courgette in kleine blokjes.
Vet 4 kleine souffléschaaltjes in met boter.
Verdeel de courgette, garnalen en tomaten over de schaaltjes. Bestrooi met de kerriepoeder. Breek vervolgens in elk schaaltje voorzichtig 1 ei.
Zet de souffléschaaltjes in een ovenschaal. Vul de ovenschaal met kokend water, zodat de schaaltjes voor de helft onder staan. Dek de schaal af met aluminiumfolie en zet deze 15 minuten in de oven. Het eiwit moet gestold zijn en de dooier nog vloeibaar. Serveer direct.
Menugang
Ontbijtgerecht
Bereidingstijd
Ca. 15 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 12 g
  • koolhydraten
  • 1 g
  • vet
  • 7 g
  • Kcal
  • 115
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie