
Oeufs en cocotte met port salut en rode ui
4 pers.
ca. 15 min
Frans
Ingrediënten
1 el olijfolie
½ rode ui, gesnipperd
4 takjes tijm (bakje 20 g)
100 g port salut, korst verwijderd
4 el crème fraîche
2 tl zachte boter
4 vrije uitloop eieren
4 souffléschaaltjes, ovenschaal
Bereidingswijze
Verhit de olie in een koekenpan.
Doe de ui in de pan en ris de blaadjes van de takjes tijm erboven. Bak de ui en tijm in ca. 4 minuten tot de ui glazig is.
Vet 4 souffléschaaltjes in met boter.
Verdeel het ui-tijmmengsel over de schaaltjes.
Snij de kaas in kleine blokjes en verdeel over de schaaltjes. Schep op elk schaaltje 1 el crème fraîche.
Breek vervolgens in elk schaaltje voorzichtig 1 ei.
Zet de souffléschaaltjes in een ovenschaal. Vul de ovenschaal met kokend water, zodat de schaaltjes voor de helft onder staan. Dek de schaal af met aluminiumfolie en zet deze 15 minuten in de oven. Het eiwit moet gestold zijn en de dooier nog vloeibaar. Serveer direct.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
260 kcal
Vetten
23 gram
Koolhydraten
1 gram
Eiwitten
13 gram