Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Oeufs en cocotte met port salut en rode ui

Oeufs en cocotte met port salut en rode ui

Ingrediënten

  • 1 el olijfolie
  • ½ rode ui, gesnipperd
  • 4 takjes tijm (bakje 20 g)
  • 100 g port salut, korst verwijderd
  • 4 el crème fraîche
  • 2 tl zachte boter
  • 4 vrije uitloop eieren
  • 4 souffléschaaltjes, ovenschaal
Oeufs en cocotte met port salut en rode ui product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Ontbijt
Recipes/Time Ca. 15 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verhit de olie in een koekenpan.
  2. Doe de ui in de pan en ris de blaadjes van de takjes tijm erboven. Bak de ui en tijm in ca. 4 minuten tot de ui glazig is.
  3. Vet 4 souffléschaaltjes in met boter.
  4. Verdeel het ui-tijmmengsel over de schaaltjes.
  5. Snij de kaas in kleine blokjes en verdeel over de schaaltjes. Schep op elk schaaltje 1 el crème fraîche.
  6. Breek vervolgens in elk schaaltje voorzichtig 1 ei.
  7. Zet de souffléschaaltjes in een ovenschaal. Vul de ovenschaal met kokend water, zodat de schaaltjes voor de helft onder staan. Dek de schaal af met aluminiumfolie en zet deze 15 minuten in de oven. Het eiwit moet gestold zijn en de dooier nog vloeibaar. Serveer direct.

    Voedingswaarde

  • Kcal 260
  • Eiwit 13 g
  • Koolhydraten 1 g
  • Vet 23 g