
Oeufs en cocotte met zalm en spinazie
4 pers.
ca. 15 min
Frans
Ingrediënten
2 tl zachte boter
4 vrije uitloop eieren
4 souffléschaaltjes, ovenschaal 1 el olijfolie
100 g bladspinazie
75 g gerookte zalmsnippers
4 el kruidenroomkaas
Bereidingswijze
Verhit de olijfolie in een wok en roerbak de spinazie totdat deze geslonken is. Schep uit de pan en laat uitlekken.
Vet 4 souffléschaaltjes in met boter.
Verdeel eerst de spinazie, dan de zalmsnippers en tot slot de kruidenroomkaas over de schaaltjes.
Breek vervolgens in elk schaaltje voorzichtig 1 ei.
Zet de souffléschaaltjes in een ovenschaal. Vul de ovenschaal met kokend water, zodat de schaaltjes voor de helft onder staan. Dek de schaal af met aluminiumfolie en zet deze 15 minuten in de oven. Het eiwit moet gestold zijn en de dooier nog vloeibaar. Serveer direct.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
220 kcal
Vetten
18 gram
Koolhydraten
1 gram
Eiwitten
13 gram