Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Oeufs en cocotte met zalm en spinazie

Oeufs en cocotte met zalm en spinazie

Ingrediënten

  • 2 tl zachte boter
  • 4 vrije uitloop eieren
  • 4 souffléschaaltjes, ovenschaal 1 el olijfolie
  • 100 g bladspinazie
  • 75 g gerookte zalmsnippers
  • 4 el kruidenroomkaas
Oeufs en cocotte met zalm en spinazie product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Ontbijt
Recipes/Time Ca. 15 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verhit de olijfolie in een wok en roerbak de spinazie totdat deze geslonken is. Schep uit de pan en laat uitlekken.
  2. Vet 4 souffléschaaltjes in met boter.
  3. Verdeel eerst de spinazie, dan de zalmsnippers en tot slot de kruidenroomkaas over de schaaltjes.
  4. Breek vervolgens in elk schaaltje voorzichtig 1 ei.
  5. Zet de souffléschaaltjes in een ovenschaal. Vul de ovenschaal met kokend water, zodat de schaaltjes voor de helft onder staan. Dek de schaal af met aluminiumfolie en zet deze 15 minuten in de oven. Het eiwit moet gestold zijn en de dooier nog vloeibaar. Serveer direct.

    Voedingswaarde

  • Kcal 220
  • Eiwit 13 g
  • Koolhydraten 1 g
  • Vet 18 g