Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Pancakes met kwark en banaan

Pancakes met kwark en banaan

Ingrediënten

  • 250 g volkorenmeel
  • 2 tl bakpoeder (8 g)
  • 2 vrije uitloop eieren (Beter Leven keurmerk 2-sterren)
  • 100 ml esspressokoffie (PLUS Fairtrade koffie)
  • 150 ml halfvolle melk (biologisch)
  • 50 g boter, gesmolten
  • 100 g magere kwark
  • 200 g Fairtrade bananen in dunne plakjes
  • 50 g pecannoten
  • honing
Pancakes met kwark en banaan product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Ontbijt
Recipes/Time Ca. 40 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 70-80 °C.
  2. Meng het meel met het bakpoeder in een beslagkom en voeg een halve theelepel zout naar smaak toe.
  3. Klop de eieren los met de koffie, melk en gesmolten boter en voeg de helft van dit mengsel toe aan het meel.
  4. Roer het beslag met een houten lepel totdat er geen klontjes meer in zitten en meng er de rest van het eimengsel en de kwark door.
  5. Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag en giet er zo veel beslag in dat het uitloopt tot pannenkoekjes van ca. 8 cm. Extra boter in de pan is niet nodig, dat zit al in het beslag. Leg op het beslag een paar plakjes banaan en giet daarover een klein beetje beslag. Bak de pannenkoekjes in ca. 1 minuut goudbruin. Draai ze om en bak ze nog ca. 2 minuten op de andere kant.
  6. Bak met de rest van het beslag nog meer pannenkoekjes en houd warm onder aluminiumfolie in de oven.
  7. Hak de pecannoten grof. Serveer de pancakes met een scheut honing en bestrooi met de noten.

Variatie

Vervang de banaan eens door mango, appel of schijven ananas (uit blik).

    Voedingswaarde

  • Kcal 590
  • Eiwit 16 g
  • Koolhydraten 75 g
  • Vet 24 g