
Pancakes met kwark en banaan
4 pers.
ca. 40 min
Amerikaans
Ingrediënten
250 g volkorenmeel
2 tl bakpoeder (8 g)
2 vrije uitloop eieren (Beter Leven keurmerk 2-sterren)
100 ml esspressokoffie (PLUS Fairtrade koffie)
150 ml halfvolle melk (biologisch)
50 g boter, gesmolten
100 g magere kwark
200 g Fairtrade bananen in dunne plakjes
50 g pecannoten
honing
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 70-80 °C.
Meng het meel met het bakpoeder in een beslagkom en voeg een halve theelepel zout naar smaak toe.
Klop de eieren los met de koffie, melk en gesmolten boter en voeg de helft van dit mengsel toe aan het meel.
Roer het beslag met een houten lepel totdat er geen klontjes meer in zitten en meng er de rest van het eimengsel en de kwark door.
Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag en giet er zo veel beslag in dat het uitloopt tot pannenkoekjes van ca. 8 cm. Extra boter in de pan is niet nodig, dat zit al in het beslag. Leg op het beslag een paar plakjes banaan en giet daarover een klein beetje beslag. Bak de pannenkoekjes in ca. 1 minuut goudbruin. Draai ze om en bak ze nog ca. 2 minuten op de andere kant.
Bak met de rest van het beslag nog meer pannenkoekjes en houd warm onder aluminiumfolie in de oven.
Hak de pecannoten grof. Serveer de pancakes met een scheut honing en bestrooi met de noten.
Variatietip!
Vervang de banaan eens door mango, appel of schijven ananas (uit blik).
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
590 kcal
Vetten
24 gram
Koolhydraten
75 gram
Eiwitten
16 gram