
Procureurlapjes met gepofte aardappel en watermeloen
4 pers.
ca. 50 min
Hollands
Ingrediënten
1 kg vastkokende aardappelen
5 el milde olijfolie
1 kleine pitloze watermeloen
4 el rodewijnazijn
300 g sla rucola melange
200 g witte kaasblokjes
1 handje gesneden munt (bak)
4 gemarineerde procureurlapjes (350 g, Beter Leven keurmerk 1-ster)
Bereidingswijze
Steek de BBQ aan. Was de aardappelen en kook ze met schil 15 min. in ruim water. Giet af, besprenkel met olie, peper en zout, en verpak per 2 in aluminiumfolie. Leg de aardappelen op een matig hete plek op de BBQ, keer regelmatig. Pof de aardappelen 15-20 min.
Snij de watermeloen in tweeën vanaf het kroontje, leg de helften met het snijvlak naar beneden op een snijplank. Snij 4 plakken van 4 cm dik. Verwijder de schil, bestrijk het vruchtvlees aan beide zijden met olie en bestrooi met peper. Gril de watermeloenplakken heel rustig 10 min. op de BBQ. Keer regelmatig, zodat de meloen niet te donker wordt. Leg op een bord of schaal tot gebruik.
Maak een dressing van 2 el rode wijnazijn, 4 el olie en peper en zout. Doe de sla in een kom en schep de dressing erdoor. Garneer met de kaasblokjes en de munt.
Bestrijk de procureurlapjes aan beide zijden met olie en gril 5-6 min. op de BBQ. Keer het vlees regelmatig, zodat het niet verbrandt.
Serveer de procureurlapjes met de watermeloen, de gepofte aardappelen en de salade.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
770 kcal
Vetten
43 gram
Koolhydraten
28 gram
Eiwitten
28 gram