Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Procureurlapjes met gepofte aardappel en watermeloen

Procureurlapjes met gepofte aardappel en watermeloen

Procureurlapjes met gepofte aardappel en watermeloen product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 50 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 1 kg vastkokende aardappelen
  • 5 el milde olijfolie
  • 1 kleine pitloze watermeloen
  • 4 el rodewijnazijn
  • 300 g sla rucola melange
  • 200 g witte kaasblokjes
  • 1 handje gesneden munt (bak)
  • 4 gemarineerde procureurlapjes (350 g, Beter Leven keurmerk 1-ster)
Bereiden
Steek de BBQ aan. Was de aardappelen en kook ze met schil 15 min. in ruim water. Giet af, besprenkel met olie, peper en zout, en verpak per 2 in aluminiumfolie. Leg de aardappelen op een matig hete plek op de BBQ, keer regelmatig. Pof de aardappelen 15-20 min.
Snij de watermeloen in tweeën vanaf het kroontje, leg de helften met het snijvlak naar beneden op een snijplank. Snij 4 plakken van 4 cm dik. Verwijder de schil, bestrijk het vruchtvlees aan beide zijden met olie en bestrooi met peper. Gril de watermeloenplakken heel rustig 10 min. op de BBQ. Keer regelmatig, zodat de meloen niet te donker wordt. Leg op een bord of schaal tot gebruik.
Maak een dressing van 2 el rode wijnazijn, 4 el olie en peper en zout. Doe de sla in een kom en schep de dressing erdoor. Garneer met de kaasblokjes en de munt.
Bestrijk de procureurlapjes aan beide zijden met olie en gril 5-6 min. op de BBQ. Keer het vlees regelmatig, zodat het niet verbrandt.
Serveer de procureurlapjes met de watermeloen, de gepofte aardappelen en de salade.

Voedingswaarde

eiwit
28 g
koolhydraten
28 g
vet
43 g
Kcal
770