1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Witlof gevuld met paddenstoelen en geitenkaas

Witlof gevuld met paddenstoelen en geitenkaas

Witlof gevuld met paddenstoelen en geitenkaas product foto
  • Ingredienten:

  • 4 stronken witlof
  • 500 g (bos)paddenstoelen
  • boter
  • 4 plakjes harde geitenkaas
  • 4 plakjes ontbijtspek
  • 4 takjes tijm
  • ovenschaal
Bereiden
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Was het witlof en kook in een laagje water in 10 minuten beetgaar. Laat uitlekken.
Bak de paddenstoelen goudbruin in de boter en breng eventueel op smaak met peper en zout.
Halveer de stronken witlof in de lengte en vul de 8 helften met de paddenstoelen. Leg er een plakje geitenkaas op, en wikkel er een plakje ontbijtspek en een takje tijm omheen.
Leg de witlofstronken in een ovenschaal en bak de rolletjes 10 à 15 minuten in de oven.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 11 g
  • koolhydraten
  • 7 g
  • vet
  • 10 g
  • Kcal
  • 175
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie