
Witlof gevuld met paddenstoelen en geitenkaas
4 pers.
ca. 20 min
Hollands
Ingrediënten
4 stronken witlof
500 g (bos)paddenstoelen
boter
4 plakjes harde geitenkaas
4 plakjes ontbijtspek
4 takjes tijm
ovenschaal
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Was het witlof en kook in een laagje water in 10 minuten beetgaar. Laat uitlekken.
Bak de paddenstoelen goudbruin in de boter en breng eventueel op smaak met peper en zout.
Halveer de stronken witlof in de lengte en vul de 8 helften met de paddenstoelen. Leg er een plakje geitenkaas op, en wikkel er een plakje ontbijtspek en een takje tijm omheen.
Leg de witlofstronken in een ovenschaal en bak de rolletjes 10 à 15 minuten in de oven.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
175 kcal
Vetten
10 gram
Koolhydraten
7 gram
Eiwitten
11 gram