
Witlofsalade met omeletreepjes
4 pers.
ca. 25 min
Hollands
Ingrediënten
4 vrije uitloop eieren (Beter Leven keurmerk 2-sterren)
4 el milde olijfolie
1 kg witlof
½ flesje lemon pepper dressing
2 rode grapefruits
2 appels
2 avocado’s
40 g pijnboompitjes
Bereidingswijze
Klop de eieren los met een vork. Voeg peper en zout toe. Verhit in een koekenpan met anti-aanbaklaag een beetje olie. Voeg het ei toe en laat op matig vuur stollen. Schep de omelet op een snijplank snij in reepjes van 1 cm dik.
Halveer de witlofstronken in de lengte, verwijder de kern en snij het witlof in repen van 2-3 cm. Doe ze in een kom en schep de lemon pepper dressing erdoor.
Snij de boven- en onderkant van de grapefruits, zodat het vruchtvlees zichtbaar is. Snij nu van boven naar beneden de rest van de schil en het witte vlies eraf. Halveer de grapefruits en snij in stukjes. Voeg ze toe aan het witlof.
Schil de appels en snij in blokjes en voeg toe aan het witlof.
Halveer de avocado’s. Verwijder de pitten (lepel) en schep het vruchtvlees uit de schil. Snij in stukken van 2x2 cm.
Doe de avocado en 2/3 van de afgekoelde omeletreepjes bij het witlof. Schep voorzichtig om. Garneer de salade met de omeletreepjes en pijnboompitjes.
Lekker met bruin meergranen stokbrood (Korenlanders). Snijd het stokbrood in 4 stukken, halveer ze in de lengte. Besprenkel het brood met de olie en rooster de stukken brood kort op de BBQ of in een pan en serveer bij de witlofsalade.
Variatietip!
Resttip: met lemon pepper dressing maak je van kropsla met een hardgekookt eitje en croutons een zomerse lunch. Liever met vlees? Voeg 250 g in reepjes gesneden achterham traditioneel (Puur van Smaak) toe.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
655 kcal
Vetten
52 gram
Koolhydraten
25 gram
Eiwitten
15 gram