1. PLUS/
 2. Voor jou
 3. /Recepten
 4. /Procureurlapjes met gepofte aardappel en gegrilde watermeloen
« TERUG
Procureurlapjes met gepofte aardappel en gegrilde watermeloen

Procureurlapjes met gepofte aardappel en gegrilde watermeloen

Zomer op je bord met dit kleurrijke recept: procureurlapjes met gepofte aardappel en gegrilde watermeloen. Een compleet barbecue recept voor vier personen! Want wat is er heerlijker dan samen buiten eten en te genieten van gegrild vlees van de barbecue. Eet smakelijk!

 1. Steek de barbecue aan. Was de aardappelen en kook ze met schil 15 minuten in ruim water. Giet af, besprenkel met olie, peper en zout, en verpak per 2 in aluminiumfolie. Leg de aardappelen op een matig hete plek op de barbecue, keer regelmatig. Pof de aardappelen 15-20 minuten.
 2. Snij de watermeloen in tweeën vanaf het kroontje, leg de helften met het snijvlak naar beneden op een snijplank. Snij 4 plakken van 4 cm dik. Verwijder de schil, bestrijk het vruchtvlees aan beide zijden met olie en bestrooi met peper. Gril de watermeloenplakken heel rustig 10 minuten op de barbecue. Keer regelmatig, zodat de meloen niet te donker wordt. Leg op een bord of schaal tot gebruik.
 3. Maak een dressing van 2 el rode wijnazijn, 4 el olie en peper en zout. Doe de sla in een kom en schep de dressing erdoor. Garneer met de kaasblokjes en de munt.
 4. Bestrijk de procureurlapjes aan beide zijden met olie en gril 5-6 minuten op de barbecue. Keer het vlees regelmatig, zodat het niet verbrandt.
 5. Serveer de procureurlapjes met de watermeloen, de gepofte aardappelen en de salade.

Wijntip
Callia Chardonnay. Durf eens witte wijn bij dit vlees te drinken. Het zoetje van het varkensvlees matcht prima met de vanille en kokostonen.

Tip met restjes
Snij de rest van de watermeloen in stukken. Doe ze in een blender met wat verse aardbeien en maak er een smoothie van.

Deel:

Hoofdgerecht

Ca. 30 minuten + 20 minuten poftijd

4 personen

Ingrediënten

 • 1 kg vastkokende aardappelen
 • 5 el milde olijfolie
 • 1 kleine pitloze watermeloen
 • 300 g sla rucola melange
 • 200 g witte kaasblokjes
 • 1 handje gesneden munt (bak)
 • 4 gemarineerde procureurlapjes (350 g, Beter Leven keurmerk 1-ster)

Ingrediënten

OOK INTERESSANT