Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Oeufs en cocotte

Oeufs en cocotte

Oeufs en cocotte product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Ontbijtgerecht
Bereidingstijd
Ca. 15 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 2 tl zachte boter
  • 4 vrije uitloop eieren
  • 4 souffléschaaltjes, ovenschaal
Bereiden
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Vet de souffléschaaltjes in met de boter. Breek in elk schaaltje voorzichtig 1 ei en zorg dat de dooier heel blijft. Bestrooi met peper en zout naar smaak.
Zet de souffléschaaltjes in een ovenschaal. Vul de ovenschaal met kokend water, zodat de schaaltjes voor de helft onder staan. Dek de schaal af met aluminiumfolie en zet deze 15 minuten in de oven. Het eiwit moet gestold zijn en de dooier nog vloeibaar. Serveer direct.

Voedingswaarde

eiwit
7 g
koolhydraten
0 g
vet
6 g
Kcal
85