Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Oeufs en cocotte

Oeufs en cocotte

Ingrediënten

  • 2 tl zachte boter
  • 4 vrije uitloop eieren
  • 4 souffléschaaltjes, ovenschaal
Oeufs en cocotte product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Ontbijt
Recipes/Time Ca. 15 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Vet de souffléschaaltjes in met de boter. Breek in elk schaaltje voorzichtig 1 ei en zorg dat de dooier heel blijft. Bestrooi met peper en zout naar smaak.
  3. Zet de souffléschaaltjes in een ovenschaal. Vul de ovenschaal met kokend water, zodat de schaaltjes voor de helft onder staan. Dek de schaal af met aluminiumfolie en zet deze 15 minuten in de oven. Het eiwit moet gestold zijn en de dooier nog vloeibaar. Serveer direct.

    Voedingswaarde

  • Kcal 85
  • Eiwit 7 g
  • Koolhydraten 0 g
  • Vet 6 g