Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Witlofkaassalade

Witlofkaassalade

Ingrediënten

  • 40 g hazelnoten
  • 1 granaatappel
  • 2 stronkjes witlof
  • 2 peren
  • 150 g rucola
  • 100 ml groentebouillon
  • 3 el wijnazijn cider
  • 5 el zonnebloemolie
  • 0,5 tl mosterd
  • 0,5 tl honing
  • 150 g blauwaderkaas (Roquefort)
Witlofkaassalade product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Lunch
Recipes/Time Ca. 20 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Rooster de hazelnoten in een koekenpan zonder olie of boter.
  2. Halveer de granaatappel en haal de pitjes eruit. Was het witlof en trek de blaadjes los. Schil de peren en snij ze in partjes.
  3. Meng de rucola met het witlof, de peer en de granaatappelpitten.
  4. Meng de bouillon met de azijn, olie, mosterd, honing tot een gladde dressing. En voeg eventueel peper en zout toe.
  5. Verkruimel de kaas en verdeel over de salade. Bestrooi met de hazelnoten en serveer met de dressing.

    Voedingswaarde

  • Kcal 475
  • Eiwit 11 g
  • Koolhydraten 19 g
  • Vet 38 g