Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Witlofkaassalade

Witlofkaassalade

Witlofkaassalade product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Lunchgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 40 g hazelnoten
  • 1 granaatappel
  • 2 stronkjes witlof
  • 2 peren
  • 150 g rucola
  • 100 ml groentebouillon
  • 3 el wijnazijn cider
  • 5 el zonnebloemolie
  • 0,5 tl mosterd
  • 0,5 tl honing
  • 150 g blauwaderkaas (Roquefort)
Bereiden
Rooster de hazelnoten in een koekenpan zonder olie of boter.
Halveer de granaatappel en haal de pitjes eruit. Was het witlof en trek de blaadjes los. Schil de peren en snij ze in partjes.
Meng de rucola met het witlof, de peer en de granaatappelpitten.
Meng de bouillon met de azijn, olie, mosterd, honing tot een gladde dressing. En voeg eventueel peper en zout toe.
Verkruimel de kaas en verdeel over de salade. Bestrooi met de hazelnoten en serveer met de dressing.

Voedingswaarde

eiwit
11 g
koolhydraten
19 g
vet
38 g
Kcal
475