1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Witlofkaassalade

Witlofkaassalade

Witlofkaassalade product foto
  • Ingredienten:

  • 40 g hazelnoten
  • 1 granaatappel
  • 2 stronkjes witlof
  • 2 peren
  • 150 g rucola
  • 100 ml groentebouillon
  • 3 el wijnazijn cider
  • 5 el zonnebloemolie
  • 0,5 tl mosterd
  • 0,5 tl honing
  • 150 g blauwaderkaas (Roquefort)
Bereiden
Rooster de hazelnoten in een koekenpan zonder olie of boter.
Halveer de granaatappel en haal de pitjes eruit. Was het witlof en trek de blaadjes los. Schil de peren en snij ze in partjes.
Meng de rucola met het witlof, de peer en de granaatappelpitten.
Meng de bouillon met de azijn, olie, mosterd, honing tot een gladde dressing. En voeg eventueel peper en zout toe.
Verkruimel de kaas en verdeel over de salade. Bestrooi met de hazelnoten en serveer met de dressing.
Menugang
Lunchgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 11 g
  • koolhydraten
  • 19 g
  • vet
  • 38 g
  • Kcal
  • 475
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie