
Witlofkaassalade
4 pers.
ca. 20 min
Hollands
Ingrediënten
40 g hazelnoten
1 granaatappel
2 stronkjes witlof
2 peren
150 g rucola
100 ml groentebouillon
3 el wijnazijn cider
5 el zonnebloemolie
0,5 tl mosterd
0,5 tl honing
150 g blauwaderkaas (Roquefort)
Bereidingswijze
Rooster de hazelnoten in een koekenpan zonder olie of boter.
Halveer de granaatappel en haal de pitjes eruit. Was het witlof en trek de blaadjes los. Schil de peren en snij ze in partjes.
Meng de rucola met het witlof, de peer en de granaatappelpitten.
Meng de bouillon met de azijn, olie, mosterd, honing tot een gladde dressing. En voeg eventueel peper en zout toe.
Verkruimel de kaas en verdeel over de salade. Bestrooi met de hazelnoten en serveer met de dressing.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
475 kcal
Vetten
38 gram
Koolhydraten
19 gram
Eiwitten
11 gram