Je gebruikt een verouderde browser
Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.
Producten
Verse maaltijdpakketten en soeppakketten
Alle Verse maaltijdpakketten en soeppakkettenWild, haas, konijn, kalf, lam
Alle Wild, haas, konijn, kalf, lamZachte broodjes, bolletjes
Alle Zachte broodjes, bolletjesBroodbeleg zoet en hartig
Alle Broodbeleg zoet en hartigCrackers, knackebrod, roggebrood, rijstwafels
Alle Crackers, knackebrod, roggebrood, rijstwafelsKoffie, koffiemelk, suiker
Alle Koffie, koffiemelk, suikerPastasaus, tomatenpuree
Alle Pastasaus, tomatenpureeMaaltijdpakketten, mixen, sauzen
Alle Maaltijdpakketten, mixen, sauzenGroenteconserven, vruchtenconserven
Alle Groenteconserven, vruchtenconservenVleesconserven, visconserven
Alle Vleesconserven, visconservenSnacksaus, mayonaise
Alle Snacksaus, mayonaiseGroentesaus, vleessaus, vissaus
Alle Groentesaus, vleessaus, vissausSlasaus, sladressing, slaversierders
Alle Slasaus, sladressing, slaversierdersKauwgom, pepermunt, keelsnoepjes
Alle Kauwgom, pepermunt, keelsnoepjesNatuurlijke, biologische voeding
Alle Natuurlijke, biologische voedingToiletpapier, keukenpapier, tissues
Alle Toiletpapier, keukenpapier, tissuesKaarsen, lucifers, aanstekers, brandbare stoffen
Alle Kaarsen, lucifers, aanstekers, brandbare stoffenVernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.
Naar asperges kun je echt uitkijken. In april steken ze hun kopjes boven de grond en start de oogst. Heerlijk om traditioneel te eten met beenham en hollandaisesaus. Wil je eens variëren? Ga voor garnalen of serveer eens een pasta met asperges en gegrilde halloumi! En wat dacht je van een frisse asperge salade? Lekker met zalm of serranoham.
Heb je iets lekkers gemaakt met asperges? Bewaar dan de schillen, kontjes en het kookvocht en maak hier later soep van of een bouillon voor saus. Zo verspillen we samen zo min mogelijk. Smakelijk!
Aspergesalade met krokante serranoham
1. Schil de witte asperges en snijd het houtachtige uiteinde af. Schil de groene asperges niet maar snijd alleen het uiteinde af. Halveer dikke asperges in de lengte en snijd alle asperges schuin in stukjes van 3 cm.
2. Kook de witte asperges in water met zout in 10-12 minuten beetgaar. Kook de groene asperges in water met zout in 4 minuten beetgaar. Giet de asperges af en spoel ze kort onder koud stromend water. Laat goed uitlekken.
3. Verhit intussen in een koekenpan 1 el olijfolie. Bak de serranoham in 3 minuten aan beide kanten bruin en krokant. Neem de serranoham uit de pan en verkruimel grof.
4. Klop een dressing van de resterende olijfolie, azijn, crème fraîche, de mosterd, de honing en de bieslook. Voeg zout en peper naar smaak toe.
5. Meng de asperges met het sjalotje, de peterselie en de bieslookdressing. Voeg eventueel een klein beetje water toe.
6. Verdeel de aspergesalade over 4 borden. Bestrooi met de krokante serranoham. Lekker met een sneetje ciabatta.
Tip: Vervang voor een vegetarisch voorgerecht de ham door hardgekookte kwarteleitjes. Ook lekker: Hollandse garnalen of reepjes gerookte zalm.
Witte asperges met Hollandse garnalen in botersaus
1. Schil de asperges en verwijder ongeveer 2 centimeter van de uiteinden. Snijd het stokbrood in sneetjes en besprenkel met olijfolie. Hak de peterselie fijn. Rasp de schil van de citroen en pers het sap.
2. Breng een pan met ruim water aan de kook en kook de asperges in 7 - 9 minuten gaar.
3. Verhit een grillpan en grill de stokbroodjes tot er mooie grillstrepen ontstaan of rooster 8 minuten op 180 graden in de oven goudbruin.
4. Smelt de boter in een steelpan, voeg de citroenrasp, de peterselie en de Hollandse garnalen toe en meng goed door elkaar.
5. Verdeel de asperges over de borden, schep de Hollandse garnalen met de botersaus erop en serveer met de gegrilde stokbroodjes en de sla.
Aspergepasta met gegrilde halloumi
1. Breng een pan met water en eventueel zout aan de kook. Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel onder koud stromend water.
2. Schil de asperges, snij 1 cm van de onderkant af. Gebruik daarna de dunschiller om over de lengte van de asperges linten te trekken. Zorg ervoor dat de linten tagliatelle dikte hebben. Breng de asperges op smaak met het sap van de halve citroen en eventueel zout.
3. Snij de halloumi in plakken van 1 cm. Verhit een koekenpan of grillpan. Besprenkel de halloumi met een eetlepel olijfolie. Grill de halloumi 2 min. aan elke kant. Rooster ook de walnoten erbij in de pan. Hou ze in beweging en zorg dat ze licht kleuren. Bestrooi eventueel met zout. Pel de teen knoflook en snij fijn. Rasp de kaas.
4. Verwarm een steelpannetje met 1 el olijfolie en fruit de knoflook. Blus af met appelsap en voeg de room toe. Laat ± 10 min. inkoken, totdat je de helft over hebt. Voeg dan de oude kaas toe en laat al roerend smelten. Meng de pasta met de rauwe aspergelinten en roer de saus erdoor, waardoor de aspergelinten garen. Garneer met de rucola, halloumi en walnoten. Snij de dille fijn en strooi over de pasta.
Deel:
Voorgerecht
25 minuten
4 personen
Ingrediënten
Hoofdgerecht
Ca. 25 minuten
4 personen
Ingrediënten
Hoofdgerecht
Ca. 25 minuten
4 personen
Ingrediënten
Producten uit dit artikel
OOK INTERESSANT