Je gebruikt een verouderde browser
Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.
Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.
Ga je zelf wraps maken? Een gemakkelijke favoriet. Maar wat is nu eigenlijk het verschil tussen een wrap, een taco, een tortilla en een burrito?
Het zijn eigenlijk allemaal tortilla’s alleen het verschil zit in de manier van opvouwen. Het is van oorsprong een Mexicaans gerecht maar ook in Mexico zit er weer verschil in de tortilla als zodanig. In het noorden gebruiken ze bloem in het deeg en in het zuiden gebruiken ze maïsmeel. In Nederland eten we vooral Tex-Mex. Dat is de Amerikaanse variant van de Mexicaanse keuken.
De burrito is de van oorsprong Noord-Mexicaanse tortilla, gemaakt met bloem, gevuld en dan dubbelgevouwen als een pakketje. Vaak worden ze nog met kaas bestrooid en in de oven gegratineerd. De Mexicaanse taco’s zijn gemaakt van maïs en dit zijn zachte tortilla’s. Verwar ze niet met de harde schelpen, dit zijn Amerikaanse taco’s en die zijn zo krokant als chips. Wraps zijn tortilla’s die eerst gevuld worden en dan opgerold. Vaak worden ze ook koud gevuld en gegeten. Vullingen bestaan meestal uit kruidig rul gebakken gehakt, kip, groenten zoals tomaat, icebergsla, bonen, rijst, paprika, rode ui, kaas al dan niet met een kruidig sausje of dip erbij.
Natuurlijk kun je ook variëren met andere ingrediënten en alternatieven voor de standaard tortilla’s. Bekijk hieronder onze wraps recepten.
*Dit is een recept van Vullen of Voeden.
It’s a wrap!
Deel:
Hoofdgerecht
Ca. 20 minuten
4 personen
Ingrediënten
Hoofdgerecht
Ca. 30 minuten
4 personen
Ingrediënten
Avocadodip
Hoofdgerecht
Ca. 35 minuten
4 personen
Ingrediënten
Hoofdgerecht
Ca. 35 minuten
4 personen
Ingrediënten
Ingrediënten
OOK INTERESSANT