1. PLUS/
  2. Voor jou
  3. /Recepten
  4. /Wraps: opgerold staat netjes
« TERUG
Gevulde wraps met garnalen en mango

Wraps maken - 4 heerlijke recepten

Ga je zelf wraps maken? Een gemakkelijke favoriet. Maar wat is nu eigenlijk het verschil tussen een wrap, een taco, een tortilla en een burrito?

Het zijn eigenlijk allemaal tortilla’s alleen het verschil zit in de manier van opvouwen. Het is van oorsprong een Mexicaans gerecht maar ook in Mexico zit er weer verschil in de tortilla als zodanig. In het noorden gebruiken ze bloem in het deeg en in het zuiden gebruiken ze maïsmeel. In Nederland eten we vooral Tex-Mex. Dat is de Amerikaanse variant van de Mexicaanse keuken.

De burrito is de van oorsprong Noord-Mexicaanse tortilla, gemaakt met bloem, gevuld en dan dubbelgevouwen als een pakketje. Vaak worden ze nog met kaas bestrooid en in de oven gegratineerd. De Mexicaanse taco’s zijn gemaakt van maïs en dit zijn zachte tortilla’s. Verwar ze niet met de harde schelpen, dit zijn Amerikaanse taco’s en die zijn zo krokant als chips. Wraps zijn tortilla’s die eerst gevuld worden en dan opgerold. Vaak worden ze ook koud gevuld en gegeten. Vullingen bestaan meestal uit kruidig rul gebakken gehakt, kip, groenten zoals tomaat, icebergsla, bonen, rijst, paprika, rode ui, kaas al dan niet met een kruidig sausje of dip erbij.

Natuurlijk kun je ook variëren met andere ingrediënten en alternatieven voor de standaard tortilla’s. Bekijk hieronder onze wraps recepten.

Gevulde wraps met garnalen en mango

  1. Verhit de olie in een wok en fruit hierin de knoflook.
  2. Voeg de wokgroenten toe en roerbak 2-3 minuten op een hoge stand.
  3. Zet de warmtebron lager en voeg handje voor handje de spinazie toe.
  4. Doe de roze garnalen en mango erbij en warm even goed door.
  5. Voeg naar smaak de zoete chilisaus toe.
  6. Verwarm intussen de tortilla’s volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  7. Verdeel het garnalenmengsel erover en vouw ze dubbel. Zet eventueel vast met een cocktailprikker.
Gegratineerde wraps met avocadodip

Wraps met avocado

  1. Verhit de olie en fruit hierin de ui en knoflook.
  2. Voeg het gehakt toe en bak het rul. Bak het paprikapoeder kort mee.
  3. Voeg de tomatenblokjes, kidneybonen en mais toe en warm even door. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Verwarm de ovengrill. Verwarm de wraps eventueel volgens de aanwijzingen op de verpakking zodat ze iets soepeler worden.
  5. Verdeel de gehaktvulling over de wraps en rol ze op.
  6. Leg de wraps in de ovenschaal en bestrooi met de kaas.
  7. Gratineer in de oven tot de kaas gesmolten en goudbruin is. Maak intussen de avocadodip.
  8. Halveer de avocado en schep met een lepel het vruchtvlees uit de schil. Prak het vruchtvlees met de roomkaas tot een smeuïge dip.
  9. Serveer de wraps met de avocadodip.
Omelet-wraps met shiitake en amandelsalsa

Omelet-wraps met shiitake en amandelsalsa*

  1. Snijd de bosuitjes in ringetjes, de pompoen en knolselderij in stukjes, de kool in reepjes en de shiitake doormidden.
  2. Bak in 2 eetlepels olijfolie 2 handjes pompoen, 3 eetlepels bosuitjes en ½ theelepel kerrie 3 minuten. Voeg de azijn en 200 ml water toe. Laat afgedekt 10-12 minuten pruttelen, dan fijnprakken. Hak de amandelen in stukjes en roer ze erdoor. Kruid de salsa met himalayazout en (versgemalen) peper.
  3. Roerbak in 2 eetlepels olijfolie de rest van de pompoen, de knolselderij, de kool, 3 bosuitjes, de shiitake en kerrie 15-20 minuten op zacht vuur. Breng op smaak met (versgemalen) peper en eventueel wat himalayazout.
  4. Klop de eieren met himalayazout en peper.
  5. Verwarm een beetje olie in een koekenpan. Bedek de bodem van de pan met een dun laagje ei en bak tot het ei gestold is en de onderkant lichtbruin.
  6. Schuif op een warm bord. Bak zo nog 3 omelet-wraps.
  7. Schep een paar lepels groenten en wat salsa op de omelet-wraps en rol op.
  8. Schep de rest van de groenten en salsa ernaast.

*Dit is een recept van Vullen of Voeden.

Thaise wraps met garnalen, mihoen en sesamzaad

Thaise wraps met garnalen, mihoen en sesamzaad

  1. Kook de mihoen volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Meng de ui, gember, soja-, chilisaus en sesamolie.
  3. Voeg de garnalen toe en laat ze circa 10 minuten marineren.
  4. Verhit een koekenpan op hoge stand en bak hierin de garnalen circa 2 minuten. Voeg vervolgens de marinade toe en warm deze 1/2 minuut mee.
  5. Trek 4 slabladeren los, snijd het witte onderste gedeelte eraf, was en droog ze.
  6. Verdeel de mihoen over de sla, leg er paprikareepjes op, schenk er wat marinade over en leg de garnalen erop.
  7. Bestrooi met sesamzaad, bosui en koriander en rol op als een wrap.

It’s a wrap!

Deel:

Hoofdgerecht

Ca. 20 minuten

4 personen

Ingrediënten

  • 4 eetlepels wokolie
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 400 gram gemengde wokgroenten naar keuze
  • 300 gram spinazie, panklaar
  • 250 gram roze garnalen (2 bakjes van 125 gram per stuk)
  • 1 mango, geschild, in stukjes
  • zoete chilisaus
  • 4 grote tortilla’s
  • cocktailprikkers

Hoofdgerecht

Ca. 30 minuten

4 personen

Ingrediënten

  • 1 eetlepel olie of vloeibaar bakproduct
  • 2 uien, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 400 gram rundergehakt
  • 1 theelepels gerookt paprikapoeder
  • 1 blikje tomatenblokjes
  • 1 blikje (400 gram) kidneybonen, uitgelekt
  • 1 blikje (300 gram) mais, uitgelekt
  • 4 tortillawraps
  • 175 gram geraspte belegen kaas

Avocadodip

  • 1 rijpe avocado
  • 2 eetlepels roomkaas met bieslook
  • ovenschaal, ingevet

Hoofdgerecht

Ca. 35 minuten

4 personen

Ingrediënten

  • 8 bosuitjes
  • 750 g pompoen
  • 400 g knolselderij
  • 600 g spitskool
  • 300 g shiitake
  • 5 el olijfolie
  • ½ el milde kerriepoeder
  • 2 el appelazijn
  • 100 g amandelen
  • 6 biologische eieren
  • peper

Hoofdgerecht

Ca. 35 minuten

4 personen

Ingrediënten

  • 250 gram mihoen
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 centimeter verse gember, geschild en geraspt
  • 3 eetlepels sojasaus
  • 3 eetlepels chilisaus
  • 2 eetlepels sesamolie
  • 300 gram gepelde garnalen
  • 1 krop romaine sla
  • 1 rode paprika, zonder zaadjes, in repen
  • 3 eetlepels sesamzaad, geroosterd
  • 1 lente-/bosui, in dunne ringetjes
  • 4 takjes koriander, alleen de blaadjes

Ingrediënten