Je gebruikt een verouderde browser
Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.
Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.
Salades op een hippe manier presenteren? Serveer ze in een pot! Dat ziet er niet alleen heel smakelijk uit, het is ook heel makkelijk. Twee kleurrijke voorbeelden ter inspiratie.
Salade niçoise
Voor deze salade heb je aardappelen, haricots verts, tonijn uit blik, eieren, kleine tomaatjes, en wat basilicum blaadjes nodig. En natuurlijk een lege pot om de salade in te presenteren.
1. Schil de aardappelen, snijd ze in schijfjes en kook ze gaar.
2. Kook de eieren hard, pel ze en snijd ze in vieren.
3. Blancheer de haricoverts.
4. Snijd de kleine tomaten in stukjes.
5. Laat alles even afkoelen.
Bouw de salade in laagjes op in de pot. Wij kozen voor deze volgorde: aardappel, tomaat, basilicum, haricoverts, ei en als laatste tonijn.
Groene lente salade
Naast een lege pot heb je deze salade een courgette, groene paprika, verse bladspinazie, komkommer, eieren en groene olijven zonder pit nodig.
1. Was de spinazie en snijd deze in repen
2. Kook de eieren hard, pel ze en snijd ze in vieren.
3. Snijd de courgette in dunne repen en grill ze tot er lichtbruine strepen op staan
4. Verwijder de zaadlijst uit de komkommer en snijd de komkommer in schijfjes
Doe de ingrediënten in een kom en hussel ze door elkaar. Doe de ingrediënten in de pot.
Deel:
Ingrediënten
OOK INTERESSANT