Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

Zomerse salades

Ben je op zoek naar inspiratie voor warme dagen? Dan zit je hier goed. We hebben de lekkerste zomerse salade recepten voor je verzameld. Van zomersalades met pasta tot salades met kip en voor een snelle picknick ook een aantal simpele zomerse salades. 

Snel een zomerse maaltijdsalade op tafel?

Bekijk alle maaltijdsalades

Zomerse salades met kip

Ook een zomerse salade met kip doet het altijd goed. Lekker licht en makkelijk te combineren. Voor welke ga jij?

Frisse zomersalades

Warm weer vraagt om een frisse zomersalade. Lekker veel knapperige groente en een frisse dressing, meer heb je niet nodig!

Direct aan de slag

Zomersalade met aardbeien en buffelmozzarella

Ingredienten: 250 g aardbeien, 2 el balsamicoazijn, 5 el olijfolie, extra vierge, 2 bollen PLUS Moment Buffelmozzarella (in schuine plakken), 75 g rucola, 1 pot biologische basilicum (geplukt), 2 el kappertjes

Bereidingswijze

  1. Maak de aardbeien schoon en snijd ze doormidden boven een kom. Schep om met de balsamicoazijn en olie en laat 10 minuten marineren. Schep tussendoor nog een keer om.
  2. Hussel de rucola met de basilicumblaadjes in een kom.
  3. Verdeel de sla over 4 diepe borden. Leg de mozzarella op de sla. Schep de aardbeien en dressing erover. Strooi de kappertjes erover.
  4. Schenk er eventueel nog een beetje olie over. Lekker met gedroogde rauwe ham.

Zomersalade met geitenkaas, fruit en walnoten

Ingrediënten (2 pers): 1 rol zachte geitenkaas (100 g), zak rucola (75 g), 1 grapefruit, 1 bakje frambozen (250 g), 1 granaatappel, handje walnoten, olijfolie, honing, balsamicoazijn, peper en zout

Bereidingswijze

  1. Snijd een rol geitenkaas in plakken. Verdeel rucola over een saladeschaal.
  2. Snijd plakken grapefruit en verdeel ze met de plakken geitenkaas en de frambozen over de rucola.
  3. Besprenkel de salade met wat olijfolie, honing en balsamicoazijn.
  4. Snijd de granaatappel in stukken en duw de pitjes los. Verdeel granaatappelpitjes en walnoten over de salade. Breng de salade op smaak met peper en zout.

Nog niet genoeg zomerinspiratie?

Heb je nog niet genoeg inspiratie voor de zomer? Bekijk hier alle zomerse gerechten, lekkere zomerse salades voor bij de BBQal onze BBQ recepten of neem een kijkje bij alle recepten