
Kleurige groente couscous met linzenburgers
4 pers.
ca. 25 min
Italiaans
Ingrediënten
300 g haricots verts (Fairtrade)
1 courgette
7 el olijfolie
1 aubergine
1 teentje knoflook
1 potje tomatensaus piccante (300 g)
4 GoodBite linzenburgers
200 g couscous
Bereidingswijze
Maak de haricots verts schoon en snij de courgette in blokjes van 1,5x1,5 cm.
Verhit 3 el olie in een hapjespan en voeg de courgetteblokjes toe. Roerbak op matig vuur tot alles beetgaar is. Neem de pan van het vuur. Snij ondertussen de aubergine in blokjes van 1,5x1,5 cm. Snij daarna de knoflook in plakjes.
Verhit 3 el olie in een steelpan en bak de aubergineblokjes en knoflook al roerend 2 min. op matig vuur. Voeg de tomatensaus toe. Doe een deksel op de pan en laat 10 min. sudderen.
Breng een halve liter water met wat zout aan de kook en voeg de haricots verts toe. Laat deze 4 min. meekoken. Giet vervolgens af in een zeef of vergiet.
Verhit ondertussen 1 el olie in een koekenpan en bak de linzenburgers in een pan met anti-aanbaklaag in 4 min. zachtjes gaar en goudbruin.
Doe de couscous in een ruime schaal of kom en giet er 400 ml kokend water op. Laat de couscous 5-6 min. wellen. Meng de haricots verts en courgetteblokjes door de couscous.
Serveer de couscous met de burgers en de aubergine in tomatensaus.
Variatietip!
Lekker met wat verse munt en een partje citroen.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
830 kcal
Vetten
45 gram
Koolhydraten
81 gram
Eiwitten
19 gram