Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Omegabaarsfilet met pilavrijst en broccoli

Omegabaarsfilet met pilavrijst en broccoli

Ingrediënten

  • 4 el milde olijfolie
  • 1 rode paprika (blokjes)
  • 1 pak gele rijst (325 g)
  • 250 g snoeptomaten
  • 600 g broccoliroosjes
  • 2 vrije uitloop eieren (Beter Leven keurmerk 2-sterren)
  • 400 g omegabaarsfilet (gefileerd)
Omegabaarsfilet met pilavrijst en broccoli product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verhit 1 el olie in een ruime pan, voeg de paprika- blokjes toe en bak 1-2 min. Voeg de rijst en zo veel water toe dat de rijst 2 cm onder water staat. Voeg zout toe en breng aan de kook. Laat de rijst met de deksel op de pan 8 min. zachtjes koken. Zet het vuur uit en laat nog 10 min. staan.
  2. Halveer de tomaatjes. Verhit op hoog vuur 2 el olie in een hapjespan. Voeg de tomaten toe en bak 2 min. Doe de broccoliroosjes erbij en 100 ml water. Voeg zout en peper toe, schep om en doe de deksel op de pan. Zet het vuur lager. Laat 8-10 min. garen.
  3. Verhit ondertussen 2 el olie in een koekenpan met anti-aanbaklaag. Klop de eieren los in een diep bord. Bestrooi de visfilets met zout en peper, haal ze door het losgeklopte ei en leg de filets in de hete pan. Is je pan niet groot genoeg, bak dan telkens 2 filets tegelijk. Bak ze op matig heet vuur aan beide zijden in 8-10 min. goudbruin en gaar.
  4. Verdeel de rijst, groenten en vis over de borden.

    Voedingswaarde

  • Kcal 725
  • Eiwit 35 g
  • Koolhydraten 66 g
  • Vet 34 g