Je gebruikt een verouderde browser
Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.
Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.
Geen wintersport is echt compleet zonder kaasfondue, Wiener Schnitzel of tartiflette. Ultiem comfortfood waar je direct van opwarmt op een koude dag. Ook als je gewoon in Nederland bent.
Winterse kaasfondue
In een traditionele Zwitserse kaasfondue tref je onder andere Emmentaler en Gruyère aan. Maar je kunt gerust experimenteren met andere kazen. Als ze maar goed smelten. Je kunt in kaasfondue alles dopen wat goed past bij kaas. Stokbrood is natuurlijk een bekende. Maar ook salami, tortillachips en knapperige groenten zoals paprika, kerstomaatjes, wortel en courgette zijn een verrassende aanvulling. En voor wie graag het experiment opzoekt: ook met zoete dippers, zoals appel, peer, ananas, druiven, gedroogd fruit (pruimen, vijgen, dadels) kun je volop variëren.
Bereidingswijze
Serveertip
Lekker met brood en rauwkost, zoals bleekselderij, winterpeen en paprika.
Variatietip
Voor een alcoholvrije variant vervang je de wijn door bouillon of melk.
Hoofdgerecht
Ca. 20 minuten
4 personen
Ingrediënten
Ingrediënten
Wiener Schnitzel
De Wiener Schnitzel is gemaakt van mals kalfsvlees. Het vlees wordt platgeslagen en vervolgens gepaneerd met paneermeel, gebakken in boter en geserveerd met een partje citroen. Een Schnitzel Wiener Art wordt op dezelfde manier bereidt, maar heeft varkensvlees als basis. Een Zigeunerschnitzel kan gemaakt worden van alle soorten vlees. De paneerlaag is gekruid met paprikapoeder. Dat geeft hem de traditionele rode kleur.
Bereiden
Serveertip
Lekker met een groene salade en gebakken aardappelen.
Variatietip
Vervang de kalfsschnitzels door ongepaneerde varkens- of kipfiletschnitzels en meng verse fijngehakte kruiden en/of geraspte kaas door het paneermeel.
Hoofdgerecht
Ca. 30 minuten
4 personen
Ingrediënten
Ingrediënten
Tartiflette
Deze Franse wintersporttopper komt uit de Haute Savoie. Aardappelen, kaas, spek en witte wijn vormen de eenvoudige basis van deze stevige kost. Lekker na een dag in de koude buitenlucht. Serveer er een lichte groene salade bij.
Bereiden
Serveertip
Lekker met haricots verts.
Variatietips
Deel:
Hoofdgerecht
Ca. 20 minuten
4 personen
Ingrediënten
Ingrediënten
OOK INTERESSANT