1. Home/
  2. Voor jou
  3. /Recepten
  4. /Soep voor elk moment
« TERUG
Soep voor elk moment - Caribische pompoensoep

Soep voor elk moment

Met soep kun je alle kanten op, elk moment van de dag. Maak bijvoorbeeld eens een lichte, versterkende bouillon met knapperige verse groenten voor tussendoor. Of serveer, voor de stevige trek, een rijkgevulde soep van aardappel, peulvruchten of pompoen.

Maak het jezelf gemakkelijk én voordelig en varieer naar hartenlust met het beste van het seizoen. Belangrijk detail: vergeet vooral de finishing touch niet. Met knapperige of pittige smaakmakers zoals uitgebakken spekjes, geroosterde nootjes, fijngesneden bosui, een lepeltje zure room of wat jij maar lekker vindt, maak je zelfs van de meest eenvoudige soep iets bijzonders.

Caribische pompoensoep

  1. Breng de karbonades met de bouillon en peperhelften tegen de kook en laat 30 minuten zachtjes koken met een deksel op de pan. Haal de karbonades en peperhelften uit de pan en laat afkoelen. De peperhelften worden niet meer gebruikt.
  2. Verhit in een andere pan de olie en bak hierin de pompoenblokjes, ui en knoflook 3 minuten. Voeg de kerrie toe en bak een minuutje mee. Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Laat de soep 10 minuten zachtjes koken en voeg de pindakaas toe. Pureer met een staafmixer.
  3. Snijd het vlees van de karbonades in kleine stukjes. Roer het vlees en de macaroni door de soep en laat de soep nog 10 minuten zachtjes koken tot de macaroni gaar is.
  4. Serveer de soep in grote kommen of borden. Smakelijk!

Hoofdgerecht

Ca. 60 minuten

4 personen

Ingrediënten

  • 2 schouderkarbonades
  • 1,5 l runderbouillon, van tablet
  • 1 rode peper, over de lengte gehalveerd en zaadjes verwijderd
  • 2 el olie
  • 400 g pompoenblokjes (koelvers)
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 2 tl kerriepoeder
  • 2 el pindakaas
  • 100 g vlugkokende macaroni
Extra
  • Staafmixer

Ingrediënten

Soep voor elk moment - Heldere champignonsoep met knolselderij

Heldere champignonsoep met knolselderij

  1. Verhit de olie in een ruime pan en fruit hierin de knolselderij met de ui en champignons 3 minuten. Voeg de knoflook toe en bak 1 minuut mee.
  2. Schenk de bouillon erbij en breng aan de kook. Laat de soep 5 minuten zachtjes koken met een deksel op de pan.
  3. Houd 1 eetlepel selderij apart en voeg de rest toe aan de soep. Kook de soep nog 5 minuten en serveer in 4 kommen.
  4. Bestrooi met de achtergehouden selderij en versgemalen zwarte peper.

Deel:

Tussengerecht

Ca. 20 minuten

4 personen

Ingrediënten

  • 1 el olie
  • 1/2 knolselderij (ca. 500 g), geschild en in blokjes van 1 cm
  • 1 ui, gesnipperd
  • 250 g champignons, in plakjes
  • 1 teen knoflook, geperst
  • 1 l paddenstoelen- of kruidenbouillon, van tablet
  • 20 g verse bladselderij (à 40 g), fijngehakt

Ingrediënten