1. PLUS/
  2. Voor jou
  3. /Recepten
  4. /3 keer gerookte zalm
« TERUG
3 x gerookte zalm

Recepten met gerookte zalm

Gerookte zalm recepten

Met gerookte zalm kun je alle kanten op. Zeker tijdens een paasontbijt, de paasbrunch of de lunch. Lekker in een quiche met bieslook en oude kaas. Of op een vers broodje met ei en groene asperges. En onze derde optie is een gevulde avocado, mét gerookte zalm en een lente-uitje. Mmm… Smakelijk!

Mini quiche gerookte zalm


  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg de vellen bladerdeeg uit op een plank. Boter de quichevormpjes in.
  2. Meng de eieren, crème fraîche en de kookroom met een staafmixer tot een luchtig mengsel. Rasp de gele schil van de citroen. Spatel de citroenrasp en geraspte oude kaas door het ei-roommengsel. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Bekleed de quichevormpjes met het bladerdeeg. Prik gaatjes met een vork in de bodem en de randen van het bladerdeeg.
  4. Verdeel het eimengsel over quichevormpjes. Snijd de lente-ui in ringen en de rode uien in parten. Verdeel de gerookte zalm, ringetjes lente-ui en de rode uienparten over de quichevormpjes.
  5. Bak 25 minuten af in de oven. Garneer met bieslook.

Brunch

Ca. 35 minuten

4 personen

Ingrediënten

  • 10 vellen bladerdeeg
  • 6 eieren
  • 150 g crème fraîche
  • 200 ml kookroom
  • 1 biologische citroen
  • 100 g geraspte oude kaas
  • 4 lente-uien
  • 2 rode uien, gepeld
  • 200 g gerookte Noorse zalm
  • 10 g bieslook
  • Zout en peper
  • Boter om in te vetten
Extra
  • 4 mini quichevormpjes van 12 cm
  • Staafmixer
  • Citrusrasp

Ingrediënten

Speltbroodje zalm met gepocheerd ei

Speltbroodje zalm met gepocheerd ei, groene asperges en guacamole


    1. Bak de broodjes af volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de houtige onderkant van de groene asperges. Blancheer de groene asperges. Breng een pan water aan de kook, voeg wat zout en de azijn toe.
    2. Breek een ei boven een klein kopje. Zet het vuur zacht, maak met een lepel een kolkje in de pan kokend water. Laat het eitje voorzichtig in het kolkje glijden. Laat 3 minuten garen. Schep het gepocheerde ei met een spatel uit de pan. Herhaal met de andere drie eieren.
    3. Besmeer de pistolets met guacamole, verdeel de groene asperges, spinazie en de gerookte Noorse zalm over de broodjes. Beleg elk broodje met een gepocheerd ei. Garneer met tuinkers. Breng op smaak met zout en peper.

Brunch

Ca. 20 minuten

4 personen

Ingrediënten

  • 4 pistolets PLUS Moment Rustiek spelt
  • 200 g gerookte Noorse Zalm
  • 175 g Lazy Lizard Verse guacamole classic
  • 100 g groene asperges
  • 100 g verse spinazie
  • 4 eieren
  • 2 el witte wijnazijn
  • 20 g tuinkers
  • Zout en peper

Ingrediënten

Gevulde avocado's met zalm

Gevulde avocado’s met een zachtgekookt ei, Noorse zalm en lente-ui


    1. Kook de eieren zacht. Spoel af onder koud stromend water en pel de eieren direct. Halveer de avocado’s, verwijder de pit met een scherp mes. Snij de lente-ui in flinterdunne ringetjes.
    2. Halveer de eieren. Vul elke avocadohelft met een plakje gerookte Noorse Zalm, een half eitje en de lente-ui ringetjes. Breng op smaak met verse peper. Serveer dit brunchgerecht met een lepel.

Deel:

Brunch

Ca. 15 minuten

4 personen

Ingrediënten

  • 2 eetrijpe avocado’s
  • 2 scharreleieren
  • 100 g Noorse zalm
  • 1 lente-ui
  • Zout en peper

Ingrediënten