Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

Kerst hoofdgerechten recepten pagina

Kerst hoofdgerechten

Het hoofdgerecht is misschien wel de belangrijkste gang van het kerstdiner. Een kerstklassieker doet het altijd goed, zoals een varkenshaasje uit de oven of sappig stoofvlees. Of ga voor vega en kies uit een van onze vegetarische hoofdgerecht recepten. Wil je je kerstmenu helemaal compleet maken? Kijk dan ook eens tussen onze Kerst voorgerechten en nagerechten of onze kerstrecepten kinderen.

Zo vind je snel het lekkerste hoofdgerecht voor jouw kerstdiner

Om het je makkelijk te maken hebben we alvast een selectie gemaakt van de populairste Kerst hoofdgerechten. Bekijk onderstaande categorieën om snel jouw favoriete Kerst recept te vinden.

Kerst hoofdgerechten met varkenshaas


Denk je aan een klassiek hoofdgerecht met vlees? Dan denk je aan varkenshaas uit de oven. Ook met champignonroomsaus of mosterd houden we ervan. Met de lekkere Kerst varkenshaas recepten van PLUS bereid jij de perfecte varkenshaas voor ieder kerstdiner. Staat jouw favoriet er tussen?

Vegetarische Kerst hoofdgerechten

Een vegetarisch kerstmenu, het wordt steeds populairder. Ook als je niet voor een volledig vega Kerst kiest kan een Kerst hoofdgerecht zonder vlees een prima keuze zijn. Net zo lekker, net zo luxe en misschien net even anders dan je gewend bent. Met deze vegetarische Kerst hoofdgerechten doe je in ieder geval genoeg inspiratie op. Wist je trouwens dat PLUS ook een uitgebreid assortiment aan vegetarische kerstproducten aanbiedt?

Kerst stoofvlees en stoofpotjes

Stoofvlees met wijn, stoofvlees met bier, de beste Kerst stoofvlees recepten vind je bij PLUS. Of wat dacht je van een lekker stoofpotje als bijgerecht tijdens het kerstdiner? Uitermate geschikt tijdens de koude kerstavond.

Kerst rollade recepten


Bakken, braden of een rollade uit de oven. Met de varkens-, kip of runderrollade recepten van PLUS zet je deze Kerst klassieker in een hand omdraai op tafel. Of geef de klassieke rollade eens een twist en probeer ons recept voor 
varkensrollade met pruimen. Een gegarandeerd succes tijdens het kerstdiner.

Kerst hoofdgerechten met wild

Het moment om kalkoen uit de oven te serveren is toch wel tijdens het kerstdiner. Net als luxe gerechten zoals een hertenbiefstukje of een wildzwijnrollade. Met de Kerstrecepten van PLUS zeg is jouw Kerst hoofdgerecht met wild zeker een succes. Naast lekkere wildrecepten vind je ons Kerst productoverzicht alle benodigdheden voor een kerstmenu met wild. Ook dol op wijn? Lees dan meer over welke wijnen je het beste drinkt bij een lekker stukje wild.

Bekijk al onze kerstrecepten Bekijk ons kerstassortiment